KISKUNFÉLEGYHÁZA

2021.09.21. 12:24

Író-olvasó találkozón mutatta be legújabb művét Dragomán György

Dragomán György József Attila-díjas író legújabb művét, a Főzőskönyvet ismerhette meg a félegyházi közönség a kö­zelmúltban a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban tartott író-olvasó találkozón.

Vajda Piroska

Dragomán György József Attila-díjas író

Fotó: Vajda Piroska

Az eseményen a szerző olyan szeretettel és alázattal mesélt a főzésről, hogy még az is kedvet kapott hozzá, aki eddig életében nem vett fakanalat a kezébe.

A könyvbemutatón kiderült, hogy ez a kötet nem egy hagyományos szakácskönyv, hiszen minden benne megjelent recept egy-egy történetbe ágyazódik. Ez inkább egy gasztronómiai önéletrajz, amiből megismerhetjük az író gyermekkorát, családja történetét és mindent, amit az elmúlt 48 évben a konyháról tanult. A több mint 400 oldalas kötet irodalmi stílusban fogalmaz az ételekről, a főzésről és az evésről.

Dragomán György a könyvbemutatón elmondta, hosszú évek óta gyűjti az általa kikísérletezett és legjobbnak ítélt ételek receptjeit és ezekből ad most ízelítőt az érdeklődőknek.

Aki végigolvas egy-egy történetet,

maga is el tudja készíteni a leírt ételt.

Az is kiderült, hogy az író egészen kisgyermekkora óta főz, mindig szívesen segített a konyhában. Nagyon sok szép és kedves emléket őriz arról az időszakról. De csak később, amikor felnőttként saját konyhája lett, akkor kezdett elmerülni igazán a főzés rejtelmeibe.

Dragomán György József Attila-díjas író
Fotó: Vajda Piroska

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!