komolyzene

2021.09.16. 18:29

Hangversenysorozatot indított a kecskeméti M. Bodon zeneiskola

Az iskola hangversenysorozatában egykori diákok adnak koncerteket.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: M. Bodon Zeneiskola

Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész adott koncertet kedden a kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskolában. A zenei program része az intézmény „Szívből muzsikálunk” komolyzenei koncertsorozatának.

Az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola régóta dédelgetett álma valósulhat meg egy pályázat jóvoltából. Olyan hangversenysorozatot terveztek meg, melynek keretében híressé vált, egykori növendékek lépnek fel. A támogatás jóvoltából két zenei esemény tűztek programra még ebben az évben.

A Szívből muzsikálunk komolyzenei koncertsorozat nyitó hangversenyét Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész, a zeneiskola volt tanítványa adta kedden az intézmény Palotás József Hangversenytermében. Fülei Balázs jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára és a Kamarazene Tanszék vezetője. Nagy sikerű koncertje egyben egy zongoraavató esemény is volt.

A Zeneiskola Alapítványa pályázati forrásból használt zongorát vásárolhatott. Egy komolyabb felújítást követően szeptemberben került a Yamaha zongora a hangversenyterembe, bíznak benne hosszú éveken keresztül szolgálja majd a helyi zenei életet. Fülei Balázs előadóművész olyan elismerő szavakkal illette a hangszert, miszerint méltó a legkomolyabb játéktechnikai feltételeket igénylő művek előadására is.

A Szívből muzsikálunk című sorozat dr. Hegedűs Lívia belgyógyász szakorvos Tanítóm a zene című előadásával folytatódik októberben, majd a Tritonus Gitár Trio, és a szintén volt zeneiskolás tanulókból álló Voice&Brass rézfúvós kvintett lépnek fel novemberben.

A sorozat záró koncertjeit a zeneiskola diákjai és tanárai adják decemberben a karácsonyi ünnepkörre készülve a Szentcsalád plébánián és az Evangélikus templomban.

A komolyzenei koncertsorozat nyitó hangversenyét Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész adta
Fotó: M. Bodon zeneiskola

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!