bács-kiskun

2021.09.10. 14:20

Értékes nyeremények találnak gazdára a fotópályázaton

Még néhány napig lehet jelentkezni a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) fotópályázatára, amelynek célja a civil szervezetek programjainak és a közösségi élet újraindulásának bemutatása. Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház hívja fel a figyelmet a pályázatra.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A formális és az informális közösségek újraindulása ismét megmutatta, hogy mekkora összetartó és értékteremtő ereje van a hazai civil szektornak. A fotópályázat célja, hogy ezeket az értékeket, az újraindult programok változatosságát, azok legszebb pillanatait a résztvevők szemével és kameráin keresztül mutassa meg a nagyközönségnek. Cél továbbá, hogy a fényképek segítségével láttatni, milyen sokszínű és izgalmas tevékenységeket folytatnak ma Magyarországon a civil szervezetek és közösségek.

A részvételhez csak néhány feltételnek kell megfelelnie a pályázónak: 18 és 35 év közötti – valamely civil szervezethez kötődő (például civil szervezetnél önkéntes, tag, segítő) – magánszemélyként nyújthat be egy fényképet, a pályázati feltételek elfogadását követően. A beérkező képeket egy ötfős zsűri értékeli majd, két lépésben: a legjobb húsz pályamű kiválasztása után – melyekről közönségszavazást indítanak a NIT Facebook oldalán.

Az első három helyezettet díjazza: az első 300 ezer forint, a második 250 ezer forint, a harmadik 200 ezer forint, míg a közönségszavazás nyertese 100 ezer forint értékű pénzjutalmat kap.

A legjobb húsz pályaműből várhatóan országos vándorkiállítás indul az ősz folyamán.

A Miniszterelnökség együttműködésével és támogatásával indított fotópályázatra 2021. szeptember 19-e éjfélig lehet jelentkezni egy fotó benyújtásával, mely a pályázó szerint a leginkább tükrözi a hazai civil közösségi élet újraindulását. A pályázat további részletei és a kép benyújtására létrehozott felület a www.egyuttujra.hu oldalon érhető el.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!