KAFF

2021.08.11. 12:38

Szerdán négy kiállítással várja az érdeklődőket a kecskeméti Hírös Agóra

Ingyenes kulturális programokot ajánl a legforróbb nyári napokra a kecskeméti Hírös Agóra. Négy ingyenes kiállítás nyílik szerdán a KAFF, azaz a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál égiszén belül. A tárlatok térítésmentesen, igazolvány nélkül megtekinthetők.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Hírös Agóra Nonprofit Kft.

Szoboszlay Eszter: Ki lakik itt? miniatűr kiállításán a gyerekek apró lyukakon kukucskálhatnak be a titokzatos dobozba, ahol a kis lakókat fedezhetik fel, melyek égethető gyurmából néhány milliméteres nagyságban készített el az alkotó. A hűs aulában a szülő kényelmesen hátra dőlhet, míg a gyerekek felfedezik az installáció rengeteg lakóját. A tárlat vasárnapig látható a Hírös Agóra aulájában.

Menyhei Szabolcs Modern mítoszok című kiállítása minden képzeletet felülmúl. Az alkotó csapatával néhány hónapja Oscar-díjat nyert, azóta pedig már az egyik legnagyobb filmes céghez igazolták le. Szakmájában a csúcsra tört, most pedig elhozta képeit, melyeken a Star Wars, a Harry Potter, a Marvel klasszikusok, az Indiana Jones vagy épp az Inferno jelenetei köszönnek vissza, melyeket Szabi álmodott meg. Ez a kiállítás augusztus 19-éig tekinthető meg a Kamarateremben.

Fotó: Hírös Agóra Nonprofit Kft.

Cakó Ferenc grafikus, animációs filmrendező, festő neve régóta eggyé vált az alkotással. Futóhomoktól a rézkarcnyomatig című kiállítás alkotásai három műfajt képviselnek: rögzített homokképek, festmények és rézkarcok. A homokanimáció egyébként is a csúcsra tört az elmúlt évtizedekben, így minden generáció számára izgalmas tárlat vár a látogatókra. Alkotásai augusztus 20-áig láthatók az intézmény 104-105-ös termében.

Milorad Krstic RUBENsremBRANDT kiállítása azonban egy hónapig, azaz szeptember 11-éig várja az érdeklődőket a Hírös Agóra 100-as termében. A cím Rembrandt és Rubens nevének összevonásából született és a műsorozat közvetlenül Milorad Krstić Ruben Brandt, a gyűjtő című filmjének megalkotása után készült. Az alkotó úgy sorakoztat fel jelentős művészeket és műalkotásokat, varrja át őket filmes, festészeti és építészeti utalásokkal, hogy szinte elmosódnak a műfaji határok.

Fotó: Hírös Agóra Nonprofit Kft.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!