galériával

2021.08.11. 14:45

Elkezdődött a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

Szerdán kezdődött el a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és 50 évvel ezelőtt alakult meg a Kecskeméti Rajzfilmstúdió. E jeles alkalomból utcatárlaton mutatják be az ötvenéves Kecskeméti Rajzfilmstúdió történetét és a fesztiválon tíz tematikus válogatás vetítésével ünnepelnek. Cikkünkben összegyűjtöttünk milyen programok várnak még ránk a héten.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

Nagy érdeklődés mellett zajlik a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), mely vasárnapig tart. A KAFF időpontja egybeesik a Kecskeméti Rajzfilmstúdió megalapításának 50. évfordulójával. E jeles jubileumot a fesztivál tíz tematikus válogatás vetítésével és az elmúlt 50 év legemlékezetesebb pillanatait bemutató – Hírös Agóra előtt szerdán felállított – kiállítással ünnepli.

Fotó: Bús Csaba

Ízelítő a fesztivál programjából. Augusztus 12-én, csütörtökön 9.30-kor és 11 órakor az Otthon moziban az Írók a moziban 1-2. blokkokban a Kecskemétfilm magyar irodalmi művek által ihletett rajzfilmjei láthatók. Az Ifjúsági Otthon Tükörtermében 9-kor és 11-kor ingyenes, de regisztrációhoz kötött animációs játszóház várja a gyerekeket. 17 órakor a 70 éves Orosz István kiállítása nyílik a Bozsó Gyűjteményben, 19 órakor Kaláka koncert a főtéren, 20 órakor pedig Kovásznai György kultikus Habfürdőjét vetítik a Magyar Naiv Művészek Gyűjteménye udvarán.

Augusztus 13-án, pénteken reggel 9-kor a Hírös Agórában a kortárs kínai animáció legjobbjait nézheti meg a közönség, délben az Otthon moziban vetítik a Marona csodálatos kalandjai című belga versenyfilmet, melynek főhőse egy kutya. 15 órakor az Agórában párhuzamosan három könyvbemutatót tartanak, 17 órakor dr. Takács Barnabás A mesterséges intelligencia és a film című előadása lesz hallható, 18 órakor pedig az Otthon moziban a legendás Tomm Moore Oscar- és BAFTA-jelölt filmje, a Wolfwalkers pereg majd a verseny szekcióban.

Augusztus 14-én 13 órakor az Otthon moziban levetítik A kuflik és az Akármit, azaz a legújabb, a harmadik Kuflik-mozifilmet, 17 órakor pedig a Családi legendák című TV-filmet. Mindkét vetítés után közönségtalálkozó. 20 órakor a Hírös Agórában megtekinthetőek lesznek az idei fesztivál nyertes alkotásai, csakúgy, mint augusztus 15-én, vasárnap 19 órakor az Otthon moziban.

A főtéren a fesztivál teljes ideje alatt, 10-17 óra között az immár Hungarikumnak minősített Magyar népmesék sorozat epizódjai peregnek LEDes kivetítőn. A fesztiválon való részvétel ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!