programajánló

2021.08.05. 12:38

Kecskeméten öt templomban várják az érdeklődőket az Orgonák Éjszakáján

Több mint 100 programmal száznál is több helyszínen várják az érdeklődőket az Orgonák Éjszakáján. Kecskeméten öt templomban lesznek rendezvények.

baon.hu

Budapest, 2018. október 22. Vigh Andrea rektor beszédet mond a Zeneakadémia megújult orgonáját bemutató koncert elõtt az akadémia nagytermében az intézményalapító Liszt Ferenc születésnapján, 2018. október 22-én. Az 1907-ben épült Voit-orgona rekonstrukciója 800 millió forintos állami támogatásból valósult meg. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Templomok, terek és különleges helyszínek adnak otthon országszerte az orgonák éjszakája rendezvénynek, amelyre idén különleges hangszerpárosításokkal és látványos társművészeti programokkal is készülnek a szervezők – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

Az idei esemény fő programja lesz a vatikáni Sixtus-kápolna kórusának fellépése Budapesten, a Szent István-bazilikában – hangsúlyozta Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója az M1 adásában, hozzátéve: Ferenc pápa kórusát Josep Solé Coll orgonista kíséri, vezényel Marcos Pavan. A pandémia óta először lépnek fel külföldön, az orgonák éjszakája mellett csütörtök este a szegedi Dómban, pénteken a pécsi Bazilikában adnak koncertet – tette hozzá.

Kecskeméten öt templomban lesznek rendezvények, Szegeden szabadtéri programokkal készülnek, a Reök-palota előtti téren még az Orgonák éjszakája nevű fagylaltkelyhet is meg lehet kóstolni.

Egy mozgó orgona Dél-Dunántúl strandjain utazik keresztül a Balatonboglári kilátóig. Pécsen egyebek mellett Magtár Látogatóközpontban lesznek programok, a Színház téren pedig virtuális orgonát próbálhatnak ki a gyerekek. A Kodály Központban egyebek mellett új orgonát avatnak, zárásként pedig fényfestéssel kísért orgonakoncerttel várják az érdeklődőket – sorolta a programokat az ügyvezető.

Mint mondta, ebben az évben is sokan csatlakoztak saját programokkal az orgonák éjszakájához: Felvidéken, Erdélyben, Délvidéken, de még Németországban is készülnek eseményekkel.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!