kodály fesztivál

2021.07.27. 17:03

Világhírű trombitaművész érkezett Kecskemétre

Sergei Nakariakov világhírű trombitaművész vendégeskedik Kecskeméten, a Kodály Művészeti Fesztivál alkalmából. Fellép a zárókoncerten és mesterkurzust tart a Hírös Agórában fiatal tehetségek számára.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Hirös Agóra

A trombita Paganinijeként is emlegetett Sergei Nakariakov már megérkezett Kecskemétre. Két napos mesterkurzust, majd péntek este a Nagytemplomban a fesztivál záró nagykoncertetjét adja közösen a Szimfonikus zenekarral. Emellett turistaként is elvegyül a város és a fesztivál életében.

– Zseni az ember – szólal meg egy hang a mesterkurzus első napján, melyet a 44 éves Sergei Nakariakov orosz-izraeli virtuóz trombitás hozott el Kecskemétre.

A művész gyermekkori sérülés miatt váltott zongoráról trombitára, ami az elmúlt évtizedek eredményeit tekintve fantasztikus döntés volt.

Azóta Nakariakov technikája nem ismer határokat. Tökéletesítette a körkörös légzés ritka készségét: több levegőt szív be játék közben.

A világhírű trombitaművész Sergei Nakariakov az 1990-es évek óta a világ legnevesebb hangversenytermeiben lép színpadra, a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak is visszatérő vendége, 2017-ben a Virtuózok díszvendégeként járt Magyarországon, 2021-ben pedig, a Kodály Művészeti Fesztiválon a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral ad közös koncertet július 30-án a kecskeméti Nagytemplomban.

Már zajlik az országos mesterkurzusa a Hírös Agóra színháztermében. A résztvevők testközelből megismerhetik a művész módszereit és segítségével új irányvonalakra tehetnek szert hangszeres játékukban, egyénenként 45 perc áll rendelkezésükre, hogy dolgozzanak a művésszel. Ez idő alatt lehetőségük nyílik arra, hogy bemutassák az aktuálisan tanult darabjukat, majd közösen kielemezzék és javítsák az esetleges zenei és technikai hibákat.

Fotó: Hirös Agóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!