kultúra

2021.07.30. 15:16

Orgonák éjszakáját szerveznek Kecskeméten is

Több mint 60 városban mintegy 100 koncerttel érkezik idén az OrgonaPont-sorozat, augusz­tus 7-én pedig az Orgonák éjszakáján népszerűsítik a hangszert.

B. K.

Budapest, 2018. október 22. Vigh Andrea rektor beszédet mond a Zeneakadémia megújult orgonáját bemutató koncert elõtt az akadémia nagytermében az intézményalapító Liszt Ferenc születésnapján, 2018. október 22-én. Az 1907-ben épült Voit-orgona rekonstrukciója 800 millió forintos állami támogatásból valósult meg. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A több száz program között található orgonakoncert, orgonás liturgia, előadások, kiállítások és hangszerbemutatók – közölte a szervező Filharmónia Magyarország kedden az MTI-vel.

A látogatók olyan érdekes programoknak lehetnek részesei, mint a balatonboglári gömbkilátóban és a pécsi Kodály Központ tetején felcsendülő orgonaszó, Szegeden megkóstolhatják a hangszerek királynőjéről elnevezett fagyikelyhet, Kecskeméten és Miskolcon pedig több orgonakoncert közül válogathatnak.

Érdekesség, hogy idén a fesztivál orgonaművét Balázs Ádám írta, aki többek között az Oscar-díjas Mindenki, valamint az Arany Medve díjas Testről és Lélekről című film zenéjének szerzője.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!