galériával

2021.07.28. 13:49

Különleges koncerttel várták az érdeklődőket a kecskeméti Romkertben

Kecskeméten, a Romkertbe várták a komolyzene kedvelőit kedden este a Kodály Művészeti Fesztivál keretében.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

Nagy érdeklődés mellett folyik a nagy múltú Kodály Művészeti Fesztivál a város emblematikus épületeiben és helyszínein. Kedden este, egy igazán hangulatos környezetben, a Romkertben adott közös koncertet a Szimfonikusok kamarazenekara a Sárik Péter Trióval. Beethoven, ahogy mi szeretjük címet kapta a műsor. A Trió nagy sikerű Beethoven műsora ezúttal vonószenekarral kibővített változatban volt hallható, így igazi különlegességben volt része a közönségnek.

A fesztivál keretében szerdán 20 órakor a Piarista templomban a Nemzeti Ifjúsági Kórus ad koncertet, Erdei Péter és Nemes László Norbert karnagyok vezényletével. A kórus napok óta Kecskeméten tartózkodik, a városban készül fel az országos turnéjára, melynek egyik állomása a szerdai koncert.

Csütörtökön 20 órakor az Evangélikus templomban Mennyek királynéja címmel hallható majd Navratil Andrea népdalénekes és Mali Katalin orgonaművész közös koncertje. A Magyarok Nagyasszonya tiszteletére rendezett különleges koncertprogramon magyar népdalok és egyházi népénekek, valamint gregorián, középkori, reneszánsz és barokk egyházzenei tételek hangzanak el a két művész finom összhangjában.

Pénteken 20 órakor zárul a fesztivál a Nagytemplomban Sergei Nakariakov világhírű trombitaművész és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar közös koncertjével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!