lakitelek / galériával

2021.07.02. 09:40

Harminc zenekar lép fel az idei Alpárfeszten

Javában zajlik az Alpárfeszt, ezúttal új helyszínen, és egy bónusz nappal megtoldva az elmúlt évben, a pandémia miatt elmaradt koncertek miatt.

Szerdán pontosan délben nyitotta meg kapuját a lakiteleki autós kemping a zenei fesztiválra érkező érdeklődők előtt. Az új helyszínen a szervezők mindenre gondoltak, ami egy fesztiválon előfordulhat.

– Ez már a hatodik alkalom, amikor megszervezzük az Alpárfesztet, sajnos az elmúlt évben a Covid miatt elmaradt – mondta Sánta Zoltán, a fesztivál egyik fő szervezője. Az a helyszín, ahol eddig voltunk már nem volt használható a fesztivál megrendezésére, mert a tulajdonos másra akarta használni, ezért kellett váltanunk. Sajnos Tiszaalpáron nem találtunk másik olyan helyszínt, ami megfelelő infrastuktúrával is rendelkezik és jól meg lehetett volna közelíteni. Lakitelek azonban befogadta a rendezvényünket így kerültünk az autós kempingbe. A négy napra harminchárom zenekar fellépését terveztük, de három kiesett, különböző okok miatt. Valamennyi napon éjfélkor befejeződnek a koncertek. Az első napon az utolsó fellépő rövidített programot játszott a vihar miatt – mondta el a szervező.

A fellépő együttesek többsége rockzenét játszik, de hallhat a közönség funkyt, jazzt, heavy metalt és reggae-t is.

Évek óta van egy zenekari mag, akik szinte minden eddigi fesztiválon részt vettek. Ezek az együttesek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Közülük talán a legnagyobb a LAZARVS, akik Fonogram-díjat is kaptak már. Természetesen vannak kezdő zenekarok is.

A fesztivál gyakorlatilag a kezdetektől fogva kitiltotta a műanyag poharakat a rendezvényről, helyette újra hasznosíthatóakat használnak. A tudatos környezetvédelemmel kapcsolatban Zenészek a környezetért címmel szombaton szemetet szednek a Holt-Tisza partján.

A fesztivál szombaton éjfélkor ér véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!