galériával

2021.07.26. 20:10

A festészet mesterfogásaival ismerkedtek az érdeklődők Kerekegyházán

Két napra nyitotta ki műtermét a nagyközönség előtt Ziegler Németh Ferenc festőművész párjával, Fejes Anettával Kerekegyházán. A látogatók főként pasztell, olaj és szén munkákat tekinthettek meg, betekintést nyertek az alkotás folyamatába, a vállalkozóbb kedvűek pedig maguk is a festőállvány mellé állhattak.

Gulyás Sándor

Nyitott műterem Kerekegyháza Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/07/26

Fotó: Mediaworks

– Néhány éve kezdtem tanítani. Ma már nemcsak szülővárosomban, Izsákon, hanem Kerekegyházán is, a rajzolni-, festenivágyók számára, Kecskeméten pedig Agárdy Gabival közösen oktatunk. Az alkotóközösségekben a fiatalok és az idősebb korosztály képviselői egyaránt jelen vannak.

A képzőművészet egy színes világ, mely elvarázsol, magával ragad, új dimenziókat nyit az emberek előtt.

Ennek apropóján született meg a nyitott műterem gondolata, amely lehetőséget teremt arra, hogy betekintést nyerjenek az idelátogatók a festészet, ezúttal pasztell, olaj és szén technika izgalmas világába. A látványfestéssel pedig igyekszünk közelebb vinni, megszerettetni az alkotás örömét a közönséggel – fogalmazott Ziegler Németh Ferenc.

A hétvégén megtartott két napos program keretében a festőművész és tanítványai, Csomák Lászlóné „Cserzsi”, Lisztes Jánosné Margó és Halmi Norbert próbáltak hasznos tanácsokkal ellátni minden érdeklődőt.

A nyitott műterem jó alkalom volt arra is, hogy a képzőművészetet összekapcsolja a házigazda az előadó művészettel, teret adva fiatal tehetségeknek.

A közönség első napon Langmajer Dóra (zongora), Major Adrienn (fuvola), illetve Halmi Norbert (hegedű-zongora), másnap pedig Puskás Gyula (harmonika) játékát élvezhette.

– Elsődleges célom az volt, hogy a résztvevők megismerjék, megtapasztalják az alkotás örömét. Jó érzéssel tölt el, ha át tudom adni ismerteimet, megosztani tudásomat, ahogyan tettem ezt a hagyományteremtő szándékkal indított nyitott műterem programmal, amire mintegy kétszázan voltak kíváncsiak. A nyár hátra lévő része sem múlik el tétlenül. A héten tanítványaim számára tartok három napos alkotótábort. Az idei esztendő legfontosabb feladata a tíz esztendős múltra visszatekintő Őszi Izsáki Alkotótábor megszervezése. Az év második felére több kiállítást tervezek, a legnagyobb volumenű a lengyelországi bemutatkozásom lesz – fűzte hozzá Ziegler Németh Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!