bemutató

2021.06.30. 07:00

Megjelent a Kalocsa vadvirága című kötet

A Gu­bá­nyiné Greksa Erzsébet homok­mégyi naiv festő életét feldolgozó kötetet a Kalocsai Művelődési Központban múlt héten tartott bemutató után lehetett először kézbe venni.

Gábor János

Tamás László gazdagon illusztrált köny­vének megjelentetését eredetileg a tavalyi, századik születési évfordulóra szánták.

– A könyvet bővítettük képekkel, életeseményekkel, és sok idézetet emeltünk be a kiállítás vendégkönyvéből. Rengetegen méltatták a munkáját – árulta el Tóth Árpádné Gubányi Mária, a festő lánya, aki a kötet kidolgozása során végig együttműködött a szerzővel.

Felidézte: anno azért fektettek annyi energiát a festmények gyűjtésébe és az életpálya megörökítésébe, mert tudták, hogy Bözsi néni munkásságát tanítani fogják – a korábban pedagógusként dolgozó Tamás László már be is emelte a tananyagba.

Az életpályát bemutató könyv előző kiadásait sok iskola megkapta, hangsúlyozta Gubányi Mária, megjegyezve: ha a tanárok a naiv festészetről beszélnek, rendszeresen előkerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!