kultúra

2021.06.17. 18:42

Lakiteleken kezdődött a Nemzeti Művelődési Intézet programsorozata

Közösségépítő kultúránk címmel indított előadó-művészeti programsorozatot a Nemzeti Művelődési Intézet. A másfél hónapig tartó esemény alatt közel húszezer ember lehet részese a komplex művészeti és közösségi élményeknek. A lakiteleki Hungarikum Liget és a Nemzeti Művelődési Intézet mellett idén a kápolnásnyéki Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola tevékenységéből is ízelítőt kapnak a látogatók.

Vajda Piroska

Az eseménysorozat Lakiteleken kezdődött

Forrás: Archív felvétel

Fotó: Bús Csaba

Az eseménysorozat Laki­teleken kezdődött, ahol június 9-től július 13-áig, míg Kápolnásnyéken június 28. és július 9. között várják az érdeklődőket. A 35 napos sorozat élményeiben naponta közel 450 személy, összesen közel húszezer – a közösségépítő munka iránt elkötelezett – szakember és érdeklődő osztozhat. A programsorozat célja többek között, hogy a résztvevők megismerjék a közművelődés kultúraközvetítő, közösségépítő szerepét, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány és a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola tevékenységét és központját, továbbá megtapasztalják az előadó-művészeti tevékenységek kulturális, közösségmegtartó erejét.

A programsorozatra jelentkezők többek között olyan előadásokat tekinthetnek meg, mint a Nemzeti Táncegyüttes lendületes és sokszínű produkciója, a Kárpátok visszhangja, a Békéscsabai Jókai Színház előadásában megvalósuló Hajnalban, délben, este című olasz vígjáték vagy a Magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház által színpadra vitt Tizennyolc című darab, mely az I. világháború utolsó hónapjainak eseményeit dolgozta fel.

Az előadások után a résztvevők kisebb csoportokban járják be a Hungarikum Ligetet, a Nemzeti Művelődési Intézet új székházát, illetve a kápolnásnyéki kulturális helyszíneket. A hiánypótló programsorozat szervezője a Nemzeti Művelődési Intézet, az eseménysorozat megvalósításában a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola és a Népfőiskola Alapítvány vesz részt. A rendezvény fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma Lázár Ervin Programja.

Az előadások kiválasztásában a Déryné Program nyújt szakmai segítséget. A programsorozat részleteiről a Nemzeti Művelődési Intézet honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az eseménysorozat Lakiteleken kezdődött
Fotó: Bús Csaba / Archív felvétel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!