különleges foglalkozás

2021.06.16. 22:07

Homokba rajzolták fantáziájukat a kiskunhalasi gyerekek

A homokkal és fénnyel alkotás varázsát ismertette meg a gyerekekkel Sáli Levente, kiskunhalasi festőművész szerda délelőtt a Hirling József Lovasparkban. A helyi alkotó öt-hat évvel ezelőtt Papp Norbert győri festőművész segítségével ismerkedett meg a homokanimációval, azóta többször tartott már foglalkozást fiataloknak.

Mester-Horváth Nikolett

20210616,Sáli Levente,homonanimááció foglalkozás, gyerekeknek, HIrling József Lovaspark, Kiskunhalas, Mester-Horváth Nikolett, Petőfi Népe, Bács-Kiskun

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

A lovasparki délelőttön Sáli Levente egy tízperces homokanimáció-bemutatót követően a munkaasztalhoz engedte a kíváncsi gyerekeket, és a kezdeti bátortalan mozdulatok után, sorra jelentek meg a homokban a legkülönfélébb alakzatok.

– Sokkal profibbak a gyerekek, mint jómagam. Olyan gazdag fantáziával vannak megáldva, hogy nincs szükségük az én útmutatásaimra. Csupán arra kell figyelmeztetnem őket, hogy a homokot csak oldalra szabad húzni, maguk felé soha. Önállóan dolgoznak, tényleg irigylésre méltóan alkotnak

– mesélt tapasztalatairól Sáli Levente. Hozzátette még, hogy az óvodás korosztályt nehezebb hosszabb időre lekötni, de az iskolások már minden további nélkül képesek türelmesen alkotni.

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

A gyerekek homokfestése után, Sáli Levente délután a felnőtteket vezette be az alkotás örömébe az amatőr festészeti foglalkozáson, ahol a művész igyekezett arra ösztönözni az érdeklődőket, hogy engedjék el a megfelelési kényszereiket és alkossanak szabadon.

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

A foglalkozások mellett a helyi festőművész legújabb alkotásaival is jelen van a lovasparkban, csütörtökig még látható a Kincsem Házban Sáli Levente kiállítása. Néhány évvel ezelőtt a szürrealista képi világát felváltották a színesebb akrilfestmények, mostani tárlatán pedig valósággal vibrálnak a színek.

– Az általam prizmafestészetnek hívott stílusból, ahol sötét és világos színfoltok váltogatásával dolgoztam, sok elemet vettem át ezekhez az alkotásokhoz, melyeknél a színekhez választottam a témákat, mint például szülővárosom, Kiskunhalas jellegzetes szobrait.

Sokat változtak ugyanakkor a festményeim méretei: áttértem az 1x1 méteres nagyságra, mert így tudom átadni azt az energiát, amit az akrilfestészet magában hordoz – mutatta be a tárlatot az alkotó.

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!