galériával

2021.06.20. 20:03

A Nemzeti Lovas Színház előadását láthatták a halasiak

Kincsem a legyőzhetetlen csodakanca epikus történetével ismerkedhettek meg a halasiak a Nemzeti Lovas Színház előadásában bemutatott zenés táncos darabban, amit a Hirling József Lovaspark arénájában láthatott a halasi közönség.

Pozsgai Ákos

Fotó:

A történet az 1800-es évek végén játszódik egy elbukott szabadságharc után Magyarországon, ahol még mindig puskaporos a hangulat. Ki ne hallott volna a „csodakancáról”, aki minden versenyét megnyerte és veretlenül vonult vissza. Szerelem, ármány és bosszú mind megtalálható a darabban, fantasztikus, mindenki számára ismerős dalok segítségével hozták közelebb az előadás nézőihez Kincsem történetét és korát.

Már a szereposztás garantálta az előadás sikerét, Blaskovits Ernő: Pintér Tibor, Hesp Róbert: Mohácsi Márk, Sztáray grófnő: Pápai Kíra, Elisabeth, Kincsem: Bányavölgyi Donáta, Mara: Papadimitriu Athina, Apa: Bencze Sándor, Énekesnő: Ilyés Jennifer, Kisfiú: Surányi Döme volt. A darabot írta: Deák-Lőrincz Andrea, zenei vezető: Mészáros László, a rendezte Pintér Tibor.

A társulat a lovas arénában tartott bemutató előtti héten színésztábort is tartott, ahol a Nemzeti Lovas Színház világával lehetett megismerkedni, a foglalkozásokat a társulat tagjai tartották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!