kiállítás

2021.05.16. 18:07

Újra láthatók Zugor Zoltán grafikái Kecskeméten

A kecskeméti Hírös Agóra kulturális központban újra láthatók A hónap alkotója sorozat keretében Zugor Zoltán grafikusművész alkotásai.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Hirös Agóra

Az emberi alakjairól nehéz eldönteni, hogy azok oszladozó hullák, vagy épp materializálódó szellemlények; démoni ufók, vagy erotikusan vonzó emberi testek; szuperhősök, vagy épp elesett, szerencsétlen emberi lelkek lenyomatai. A 12 alkotás immár fél éve lóg a Hírös Agora falain, zárt ajtók mögött. Fél év után azonban újra kitárultak az ajtók, és május 17-től május 31-ig megtekinthetők Zugor Zoltán grafikái. Az intézmény oltási igazolvánnyal birtokában látogatható.

Zugor Zoltán a Kecskeméti Képzőművészek Közösségének tagja. Végzettségét tekintve vizuális kultúra szakember. Kutatási területe a balatoni mesék mondák világa. Mindennapi munkája a portrékarikatúra rajzolás.

Zugor Zoltán alkotásai zsigerekig ható erős emocionális hatást váltanak ki az emberből.

Nehéz meghatározni ezt az érzést, mert egy-egy grafika nézése közben a csodálat és a borzalom közti széles mezőben számtalan érzés tör elő belőlünk egy pillanatra és tűnik el azonnal, majd pedig a lelkünk szimfóniaként hullámzik a mélységek és magasságok között. Életrajzából megtudhatjuk, hogy grafikáival illúziók nélkül vall a lehetőségeiben korlátozott, kiszolgáltatott emberről.

Képein a lélek és a test, az ember és az anyag megrázó találkozásait ábrázolja.

Alkotásain keresztül a múltba és más világokba révedhetünk. Képeinek mondanivalóját szavakban így összegezi: „csodálatos a lehetőségeiben korlátozott, testben lakozó emberi lélek nagysága”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!