galériával

2021.04.30. 13:33

Online turisztikai pont indult Nagykőrösön

A Nagykőrösi Arany János Kulturális Központtól megszokott módon nem teltek munka nélkül a lezárás hónapjai. Pénteken dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere és Juhász Nándor, a kulturális központ igazgatója a múzeumban tartott sajtótájékoztatón jelentették be a Nagykőrösi Turisztikai Pont elindítását.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

A Turisztikai Pont egy honlap, ami összefogja a város turisztikai szolgáltatásait, lehetőséget biztosítva arra, hogy a városba érkező vendégek megismerjék Nagykőrös kulturális és természeti értékeit, ezen kívül 20 programot is kínál a felület.

A sajtótájékoztatón Czira Szabolcs polgármester mondott köszöntőt, aki méltatta a kulturális központ lezárások ideje alatt végzett munkáját. Emlékeztetett, hogy az intézmény munkatársai segítettek a háziorvosoknak az oltások szervezésében, emellett nem álltak le a munkával, létrehozva a Nagykőrösi Turisztikai Pontot. Hangsúlyozta, hogy az érték értéket vonz és értéket előállítani csak munkával lehet.

Juhász Nándor igazgató bemutatta a város új kulturális szolgáltatását, a Nagykőrösi Turisztikai Pontot.

– Régi álmunk volt, hogy a városi turizmust és a helyi kultúrát összekössük Nagykőrösön és ilyen módon hozzunk létre valami újat. Az elmúlt hónapok ennek kidolgozására remek lehetőséget kínáltak. A Nagykőrösi Turisztikai Ponton keresztül a látogatók megismerik a virágzó várost és annak természeti, kulturális és épített értékeit, emellett a honlap programokat is kínál – fogalmazott Juhász Nándor.

Elhangzott, hogy a weboldal által kínált 20 élményprogramot úgy állították össze a szervezők, hogy minden korosztályt megszólítsanak velük.

Közülük néhányat a teljesség igénye nélkül emelt ki az igazgató.

A városba látogató osztályok számára egy napos osztálykirándulást kínálnak, melyet a Turisztikai Pont munkatársai szerveznek meg. Emellett új élményprogram a lovastaxi bérlés lehetősége, így lovaskocsival bejárva ismerhetik meg Nagykőröst az utazók. Az egyéni és csoportos kirándulásokra idegenvezetőt is kérhetnek a látogatót a honlapon keresztül. A programok között szerepel orgonabemutató is, melynek lényege, hogy a turisták részt vehetnek egy orgonajátékon a Nagykőrösi Református Templomban. A Református Templom a környék legmagasabb pontja és előzetes bejelentkezés után a tornyából megszemlélhető a belváros.

Élményprogram még a Kőrös Art Mozit és a Hagyományőrző Játékbirodalom kibérlésének lehetősége. A házasulandókat is megszólítják a turisztikai szolgáltatással: lánykérésre is lehetőség van a művész moziban. Túrákat is ajánlanak az érdeklődőknek, többek között gombatúrát és madármegfigyelést.

A honlap bemutatja a város ismert rendezvényeit, a szálláslehetőségeket, az éttermeket és a cukrászdákat, vadásztársaságokat és sportlehetőségeket is.

A Nagykőrösre érkezők Nagykőrösi Turisztikai Pont elmenyeknagykoroson.hu honlapján keresztül vehetik fel a kapcsolatot a különböző programok szervezőivel.

Juhász Nándor elmondta, hogy létrehoztak egy várost bemutató élményfüzetet is, melynek címe Nagykőrösi Kaland. A füzet 10 megállón keresztül mutatja be a város értékeit.

Minden megállónál játékra invitálják a látogatókat. Van ahol fejtörőt kell megoldani, más helyszínen pedig pecsétet rejtettek el, amivel a füzetbe bélyegezhetnek a turisták. Azok, akik végigjárták az összes helyszínt, 50 százalékos kedvezménnyel léphetnek be a múzeumba.

Juhász Nándor kitért arra, hogy a miniszterelnök pénteki bejelentése nyomán szombaton kinyitnak a kulturális központ tagintézményei. A mozi május 9-ig 50 százalékos kedvezménnyel várja filmre éhes közönséget és szombaton az érdeklődő családok ingyenesen vetítik a központ munkatársai által készített mesesorozatot, a Moti Mókus meséit. Szombaton ingyenesen várja látogatóit az Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény, a vasárnap érkezők pedig ajándékba kapnak egy Nagykőrösi Kaland belvárosi sétálófüzetet.

Juhász Nándor bejelentette, hogy folytatják a tavaly indított Szabadtéri Színház előadássorozatot, két előadással: július 20-án a Lovagias ügy című vígjátékot, augusztus 10-én pedig a Tanulmány a nőkről című darabot hozzák el a Cifrakertbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!