március 15.

2021.03.15. 18:12

Új virtuális kiállítást mutatott be a Kecskeméti Katona József Múzeum

A nemzeti ünnep tiszteletére Harang voltál, légy a szabadság hirdetője! címmel új virtuális kiállítást mutatott be a Kecskeméti Katona József Múzeum. A központi téma Gábor Áron alakja volt.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Kecskeméti Katona József Múzeum

A múzeum és az Alapítvány a ’48-as Hősökért közös tárlatán az immár 11. alkalommal meghirdetett rajzpályázatuk díjnyertes alkotásai tekinthetők meg. A kezdetben óvodásokat megszólító program az elmúlt évtizedben nagyot fejlődött, mind a korosztályt, mind a területi megoszlást tekintve. A legkisebbek mellett az általános és középiskolás diákok és fiatalok is részeseivé váltak a rajzpályázatnak. Kecskemét határait átlépve ma már az egész ország területéről, sőt a határainkon túlról is kapnak alkotásokat.

A pályázat témája minden évben a forradalom és szabadságharc valamely jelentős eseményéhez vagy jeles személyiségéhez kapcsolódik. 2021-ben a központi téma Gábor Áron alakja volt. A Kecskeméti Katona József Múzeum március 15-én szerette volna megnyitni a Sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum „Lészen ágyú” című vándorkiállítását. Erre sajnos várni kell, de a kapcsolódó gyermekrajz pályázat díjazott alkotásait virtuális kiállítás formájában közzé tették most.

A zsűri több mint 1200 alkotás közül választotta ki a helyezetteket és a különdíjas munkákat. Ünnepélyes díjátadót nem tarthattak, de a múzeum bízik benne, hogy a jövő évi pályázat alkalmával a Cifrapalotában már személyesen gratulálhat a legjobb alkotóknak.

Fotó: Kecskeméti Katona József Múzeum

A virtuális kiállítás elérhető a múzeum honlapján keresztül, ahol korosztályonként a díjazottak névsora is látható az alkotásokkal együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!