kultúra

2021.03.03. 19:44

Turisztikai táblákon mutatják be Kiskunfélegyháza értékeit

Móra Ferenc kedvenc virágait, a város híres képzőművészeit és látnivalóit mutatják be azokon a hirdetőtáblákon, amelyeket a napokban helyeztek ki Kiskunfélegyháza központi tereire.

Vajda Piroska

A félegyháziak örömmel fogadták az új tájékoztató táblákat

Fotó: Vajda Piroska

A tájékoztatótáblákkal nemcsak a városba érkező turistákat, hanem a helybelieket is szeretnék megszólítani – nyilatkozta hírportálunknak Rosta Ferenc alpolgármester.

A részletekről elmondta, a Zöldváros projekt részeként fogalmazódott meg a tájékoztató táblák kihelyezésének gondolata, és ez vált a napokban kézzelfoghatóvá. A táblák tervezésén többen is dolgoztak, de főként Olasz Anitának, a Tourinform-iroda vezetőjének és Rátkai Zsuzsának, a Holló László Képzőművész Kör vezetőjének köszönhetően valósultak meg.

Rosta Ferenc arra is felhívta a figyelmet, hogy Móra Ferenc kedvenc virágai nemcsak kihelyezett táblán, hanem a város megújult közterein is visszaköszönnek. Ezekről még több tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők a kihelyezett QR-kódok segítségével.

Az alpolgármester arról is beszámolt, hogy a most kihelyezett három táblát hamarosan még négy követi. Ezek közül egy a vasútállomás, egy másik pedig a buszpályaudvar közelébe kerül. Ezeken a város térképe és azon elhelyezve a látnivalók szerepelnek majd. Kihelyeznek még egy táblát a Hősök terére, amelynek az egyik oldala a tér látványosságairól, a híres platánsorról és a Fürdőszállóról mesél, míg a tábla másik oldalán ugyanezeket a látnivalókat régi képeken mutatják be. A hetedik tábla a Móra térre kerül, melynek egyik oldala Petőfi Sándor és Móra Ferenc életébe nyújt betekintés, míg a másikon régi képek idézik fel a két híresség emlékét.

A félegyháziak örömmel fogadták az új tájékoztató táblákat
Fotó: Vajda Piroska

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!