A Fehér Vera

2021.03.18. 19:15

Kecskeméti fotóművész is szerepel a nemzetközi utazókiállítás alkotói között

A Fehér Vera kecskeméti fotóművész egyike annak a tíz magyar alkotónak, aki az öt ország összefogásából született New Visegrad Photography utazókiállítás bemutatkozói között szerepel.

Bajáki Zsanett

Fotó: A Fehér Vera

A New Visegrad Photography utazókiállítás célja, hogy a régió kiemelkedő, friss diplomás fotóművészeit megismertesse a nemzetközi közönséggel. A jelenleg Bécsben állomásozó kiállítássorozaton öt ország 24 fiatal fotósának alkotásai szerepelnek.

Kudász Gábor Arion fotóművész, a MOME egyetemi docense, a kiállítás kurátora szerint ezzel a tárlattal annak megfogalmazására tesznek kísérletet, hogy a nemzetközi hatásoknak minden korábbinál jobban kitett fiatal művészgenerációnak mit jelent a kelet-közép-európaiság.

A Magyarországot képviselő tíz művész között található A Fehér Vera, kecskeméti fotóművész is, akinek Fekete Éden című diplomamunkájából két képet választottak ki a kiállításra, amely elméletileg kilenc európai nagyvárosban is helyet kap, ugyanakkor a koronavírus járvány miatt virtuálisan is bejárható. Verának tavaly nyáron Mindenki tudja címmel nyílt önálló kiállítása a balassagyarmati Szerbtemplom Galériában. A tárlat anyagát adó varrott képekről, az alkotói fejlődésről és a valóság értelmezéséről akkor részletesen beszélgettünk vele.

Hazánkban 2021 nyarán Debrecenben láthatjuk majd a fotókat, amelyeket a magyar V4-elnökség kapcsán utcai kirakatkiállítás formájában mutatnak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!