húsvét

2021.03.31. 11:55

Játékos sétára csábít a kecskeméti színház és a turisztikai központ

A jelenlegi pandémiás helyzetben a korábbi, évről évre megrendezett, nagy sikerű Húsvétoló Fesztivál elmarad Kecskeméten. Idén belvárosi felfedező sétára csábítják a szervezők az érdeklődőket, amely során a kihelyezett QR-kódok segítségével navigálhatnak, vagy online gyűjthetnek információkat a helytörténeti érdekességekről.

Bajáki Zsanett

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház és a Hírös Város Turisztikai Központ programján kiderül például, hogy hány hektoliter locsolóvizet „öntözött el” a város ifjúsága száz éve, ki volt a sztárfellépő a két világháború között a színház húsvéti repertoárjában, és az is, hogy voltak-e élő állatok a korabeli húsvéti kirakatokban... A séta tartalmát a Séramóra Sétairoda készítette, akik a kecskeméti századfordulós életet kutatják és tárják az érdeklődők elé.

Az első állomás a Hírös Város Turisztikai Központ és a Kelemen László Kamaraszínház épülete. A bejáratnál kihelyezett QR-kód leolvasása után töltődik be az első állomás. A kód egy képekkel és izgalmas történetekkel teli felületre irányít, ahol hangoskönyv-szerűen meg is hallgathatóak az érdekességek, Aradi Imre színművész előadásában. Minden állomás végén új iránymutatást kapnak a sétálók, hogy merre tovább, hol van a következő megálló, hol kell a következő QR-kódot keresni.

Állomásonként egy-egy online játék is várják a résztvevőket, amely nemcsak a gyerekeknek érdekes, hanem mindenkit megmozgat. A hangfelismerős játék során például a résztvevők felfedezhetik, hogy milyen hangok, zörejek vették volna őket körbe, ha száz évvel ezelőtt állnak a Rákóczi út egyik húsvéti kirakata előtt.

A séta a járványhelyzetre való tekintettel teljesen érintkezés- és találkozásmentesen végigjárható, akár otthon, a fotelből is végigkövethetjük az online felületen. A részvétel ingyenes. A séta a kihelyezett QR-kódokkal április 2. és 5. között érhető el, és maximum 1,5 óra alatt kényelmesen végigjárható.

A résztvevőket nyereményjátékkal is várják. Az utolsó állomáson készített szelfiket kell feltölteni a saját facebook oldalunkra és jelölni a fotókat: a húsvétolókecskemét és a kecskemétinemzeti hashtagekkel. A három legtöbb szavazatot begyűjtő fotó beküldőjét, valamint az általa kiválasztott további három személyt, egy exkluzív kulisszajárásra várják a színházban. További információk a színház honlapján és Facebook-oldalán, valamint a Hírös Város Turisztikai Központ weboldalán és Facebook-oldalán található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!