tehetség

2021.03.10. 09:28

A Nemzeti Színház produkciójára készül a fajszi lány

Benedek Viktória eddig a legfőbb városi rendezvényeken mutathatta meg művészi tudását, most azonban nagyobb szerepre készül. Egy pályázatra benyújtott vide­ójának az anyaga ugyanis olyan jól sikerült, hogy most készülhet a Nemzeti Színház egyik produkciójára.

Gábor János

Benedek Viktória több városi rendezvényen fellépett

Fotó: Gábor János

A fajszi származású, Kalocsán tanuló Benedek Viktória tudatosan építi énekesi karrierjét azóta, hogy a 2016-os X-Faktor selejtezőkörében szerepelt, mindössze 15 évesen. A hangját a kalocsai Liszt AMI szolfézs szakán képezte tovább, rendszeresen fellép városi rendezvényeken, és az utóbbi időben olyan izgalmas projektben is megjelent, mint a Színházi Ifjúsági Alkotóműhely (SZIA), amelynek köszönhetően a fővárosi Nemzeti Színház deszkáira is eljut.

Viktória a SZIA Mi lenne, ha egy csettintéssel megváltoztathatnád a világot? című tavalyi pályázatára benyújtott egy videót, amely alapján kiválasztották két egyhetes nyári táborra.

Itt a program szervezői megismerték a jelentkezők művészi kvalitásait, illetve tánc- és énekórákon képezték őket, hogy egy csapatként készüljenek fel a Nemzeti Színházba szánt darab előadására.

– Néhány hónappal ezelőtt kezdődött el a munkafolyamat, postán megkaptuk a darab első felvonásának szövegkönyvét, a szereposztással együtt. A próbák a vírushelyzet miatt Zoomon keresztül zajlottak, de még így is jól összekovácsolódott a csapat – mesélte Benedek Viktória.

– A második felvonás szövegét nemrég vehettük kézbe, most ezen dolgozunk, ha lehet, akkor személyesen, kis létszámú csoportokban is, mert képtelenség az egészet Zoomon végigcsinálni. Apránként, de igyekszünk haladni a darabbal – magyarázta.

A premier az eredeti tervek szerint május végén lett volna, de ez már biztosan kitolódik, legalább egy hónappal. Most mindenesetre azon vannak, hogy június-júliusra kiforrjon az előadás, és akkor talán már az időpont kitűzéséről is lehet beszélgetni, bizakodott az énekesnő. A történetről sok konkrétumot még nem árulhat el, de annyit megemlített, hogy a hozzá hasonlóan gyermekvédelmi gondozásban nevelkedett fiatalok életéről szól. Jelenleg 27 fős a stáb, közülük hatan határon túli magyarok, a többiek zömmel budapestiek, így még nagyobb öröm, hogy vidéki művészként ott lehet az elit körben.

Benedek Viktória több városi rendezvényen fellépett
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!