rendhagyó

2021.03.03. 18:37

A járvány ellenére sem maradt el a kiskőrösi mesemondó verseny

Zsuzsanna napja körül rendezik meg minden évben a szokásos Mesemondó Találkozót Kiskőrösön. Közülük kerülnek ki azok a gyerekek, akik Kiskőröst képviselhetik a megyei találkozón. A versenyt idén rendhagyó módon tartották meg.

Barta Zsolt

A Bem József Általános Iskola diákjai közül többen neveztek, mindenki kapott oklevelet

Forrás: MW

– Idén a koronavírus-járvány miatt a hagyományos mesemondó versenyre személyesen nem tudtunk sort keríteni. Volt azonban sok segítőnk, akikkel együtt ilyen körülmények között is megtarthattuk a 2021. évi Mesemondó Találkozónkat, ezúttal online formában – mondta Turán Istvánné könyvtárigazgató.

Az intézményvezető hozzátette, hogy az általános iskolák 19 mesemondójáról a Kiskőrös Televízió munkatársai készítették el az egyenként három-öt perces videófelvételeket. Kiskőrös két helyi általános iskolájából, az EGYMI-ből, valamint Tázlárról és Páhiról érkeztek jelentkezők a megméretésre. A felvételeket a zsűri értékelte, melynek elnöke Domonyiné Borbényi Katalin logopédus volt, munkáját segítették Podobniné Vándor Andrea óvodapedagógus és Turán Istvánné könyvtárigazgató, magyar szakos tanár.

A döntés eszerint született meg

Az alsó tagozatosok kategóriájában az 1-2. osztályosok közül első helyezett lett Rugonfalvy-Erdélyi Lily Yazmin, a KEVI Petőfi Általános Iskolájának 2. c osztályos mesemondója (felkészítette: Rakonczainé Majoros Zsuzsanna).

Különdíjat kapott: Litauszki Vince, a Bem József Általános Iskola 1. c osztályos kisdiákja (felkészítette: Horváth A. Gézáné).

Szintén az alsósok kategóriájában, a 3-4. osztályosok közül első helyen végzett Monory Erzsébet, a Bem József Általános Iskola 3. b osztályos mesemondója (felkészítette: Szenohradszkiné Kákonyi Gabriella). Második helyezett lett Tóth Alexandra Zsuzsa, a KEVI Petőfi Általános Iskolájának 4. b osztályos tanulója (felkészítette: Rohoskáné Sinkovicz Mariann), míg a harmadik helyen Hlavács Hanna, a Bem József Általános Iskola 4. a osztályos kisdiákja végzett (felkészítette: Turóczyné Rajna Dóra).

A felső tagozatosok kategóriájában első helyen végzett Kiss-Berdó Marcell, a KEVI Petőfi Általános Iskolájának 5. a osztályos mesemondója (felkészítette: Pohankovics Ágnes). A második helyen végzett Valach Nikolett, a Bem József Általános Iskola 5. c osztályos kisdiákja (felkészítette: Piszeczki Ilona), míg a harmadik helyezett Ötvös Balázs, a Páhi Általános Iskola 6. osztályos tanulója lett (felkészítette: Agárdi-Nagy Györgyné).

Különdíjat kapott: Provics Ádám, az EGYMI 5. osztályos mesélője (felkészítette: Gyenizse Ágnes).

A Bem József Általános Iskola diákjai közül többen neveztek, mindenki kapott oklevelet
Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!