irodalom

2021.02.05. 18:27

Idén online tartják meg a felolvasómaratont Szabadszálláson

Az idei esztendőben is csatlakozik a Wass Albert Felolvasó Maratonhoz a szabadszállási könyvtár. A pandémiás helyzet miatt a személyes találkozásra nincs mód, így az eseményhez a vállalkozó szellemű irodalombarátok otthonról, okostelefonjuk segítségével csatlakozhatnak.

Gulyás Sándor

A könyvtár internetes csatornája nagy népszerűségnek örvend

Forrás: Petőfi Népe

Az idei esztendőben is csatlakozik a Wass Albert Felolvasó Maratonhoz a szabadszállási könyvtár. A pandémiás helyzet miatt a személyes találkozásra nincs mód, így az eseményhez a vállalkozó szellemű irodalombarátok otthonról, okostelefonjuk segítségével csatlakozhatnak.

– Az idei év olyan rendhagyó módon kezdődött, miként a tavalyi abbamaradt. Könyvtárunk rendezvényei az online térbe helyeződtek át. Szilveszterkor is ebben a formában emlékeztünk meg Petőfi Sándor születésének 198. évfordulójáról. Akkor a Szabadszállási Települési Értéktár Bizottsággal és az X-bár Együttessel közösen készítettünk videót, benne például megzenésített Petőfi-versekkel. A felvétel felkerült könyvtárunk januárban indított YouTube-csatornájára, így bármikor visszanézhető – mondta Vass Roland könyvtárvezető.

Januárban a magyar kultúra napja alkalmából egy héten keresztül tettek fel közösségi oldalukra apró részleteket településükről a könyvtárosok, a kvízjátékban részt vevőknek fel kellett ismerniük az épületeket, helyszíneket. Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, sokakat pedig sétára buzdítottak a képek.

– Igyekeztünk olyan apró szépségeket megmutatni településünkből, amik mellett a hétköznapok rohanásában csak elszaladunk. Minden évben a legnépszerűbb programunk a könyvtári farsang. Sajnos idén erről még le kell mondanunk, de összeállítottunk egy kiállítást az elmúlt évek legjobb pillanataiból, a könyvtár ablakaiba kitett képeket februárban bárki megnézheti – mondta Vass Roland.

A könyvtár internetes csatornája nagy népszerűségnek örvend
Fotó: Petőfi Népe

– Idén rendkívüli módon csatlakozunk a Wass Albert felolvasómaratonhoz is. Mivel a hagyományos módon sajnos nem lehetünk együtt, ezért a Kapocs Irodalmi Színpaddal karöltve rendhagyó módon fogunk megemlékezni. A mai világban már sokan rendelkeznek okostelefonnal, ezért ehhez az eseményhez most mindenki otthonról csatlakozhat. Mégpedig úgy, hogy a maga által rögzített maximum ötperces vers- vagy prózarészlet felvételét elküldi az intézmény e-mail-címére. A beérkező anyagokat a rendezvény napján teszi közzé a könyvtár. Természetesen megvannak a terveink a további hónapokra is. Több meglepetéssel is készülünk az online világba, de már nagyon hiányzik, hogy vidám gyermekzajtól legyen újra hangos a könyvtár épülete – tette hozzá a szabadszállási könyvtár vezetője.

A beküldési határidő február 19. Jelentkezni és bővebb tájékoztatást kapni a könyvtárban, vagy a 06-76/800-111-es telefonszámon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!