Lajosmizse / galériával

2021.02.04. 17:48

Az éghajlatváltozás hatásait jelenítették meg a rajzpályázaton

Éghajlatváltozás és klímavédelem Lajosmizsén témában hirdetett rajz, fotó- és logópályázatot Lajosmizse Város Önkormányzata és a Klímabarát Települések Szövetsége még tavaly júniusban. A beérkezett több száz pályázatot csütörtökön zsűrizték.

Horváth Péter

Fotó: Bús Csaba

A Klímatudatosságot erősítő szemléletformálás Lajosmizsén című pályázat keretében január elejéig várták a helyi és a környékbeli intézmények óvodásainak, illetve az általános- és középiskolás diákjainak pályaműveit. A több mint fél év alatt összesen

341 alkotás érkezezett be nyolc lajosmizsei, felsőlajosi és kecskeméti intézményből,

melyek zsűrizését csütörtökön tartották a Városházán. A képviselőkből és a polgármesterből álló zsűri a témaválasztás és az üzenet eredetiségét, összetettségét értékelte és figyelembe vette a kidolgozás vizuális színvonalát, az alkalmazott technikák sokszínűségét és fontos szempont volt a helyi vonatkozású kérdések, problémák művekbe építése is. Három kategóriában értékeltek az ítészek. A rajz és fotópályázaton a lajosmizsei óvoda óvodásai és az iskola diákjai lettek az első helyezettek, a logópályázat legjobbja Kecskemétről érkezett be.

Basky András, Lajosmizse polgármestere elmondta, hogy a város klímastratégiájának megvalósítása tekintetében fontos, hogy minél több embert elérjenek, amihez kiváló alkalmat nyújtott az alkotópályázat, mellyel nem csak a következő generációt szólították meg. – Mindezzel nem csak a gyerekeket, hanem a szülőket és a pedagógusokat is igyekeztünk elérni, hiszen ők azok, akikkel közösen kitalálták a fiatalok a beadandó pályázat megvalósítását – mondta Basky András és a gyerekek kreativitását méltatta.

A pályázat megvalósításában részt vett még a Magyar innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. és a Fénykörközösség Kutatási és Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. is, mint szakmai együttműködő partner. A járvány elmúltával a városvezetés szeretné kiállítani a beérkezett alkotásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!