magyar kultúra napja

2021.01.22. 09:25

Online műsorral ünnepelnek Solton

 A magyar kultúra napjára a járványhelyzet miatt rendhagyó összeállítással készült a Vécsey Károly Művelődési Ház és Könyvtár, összefogva a helyi televízióval.

L.encsés P. Anna

Farkas Beáta, a művelődési intézmény igazgatója elmondta, a neves napra a helyi alkotók és előadók munkásságából adnak ízelítőt. A színpadi produkciókat a művelődési házban rögzíttették, Németh István polgármester is itt mondta el ünnepi köszöntőjét.

A helyi versíró, Kovács János erdélyi testvérvárosi kapcsolatról szóló költeményét ifjabb Hoffmann Ferenc idézte fel. A műsorban bepillantás kaphatnak a nézők a festő Langné Baranyi Edina, a keramikus Szondi Zsóka, a szobrász Kovács Attila és a fotós Gál Zoltán tevékenységébe.

Az összeállítást Fuchs Attila és Gallina Zsolt, a solti művészeti iskola pedagógusainak magyar zeneszerzők műveiből válogatott zenei műsora teszi teljessé. A műsor a magyar kultúra napjától, vagyis január 22-től látható az intézmény közösségi oldalán és a helyi televízió csatornáján egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!