VIDEÓVAL

2021.01.30. 20:00

A félegyházi Direct zenekar a mai fiatalok szószólója szeretne lenni

Az együtt muzsikálás öröme hívta életre néhány hónapja a félegyházi Direct zenekart. Öt tehetséges fiatal fogott össze, hogy zenéjükkel elmondják, mi foglalkoztatja manapság őket és kortársaikat. Mint mondták, a szórakoztatás mellett a tartalom is nagyon fontos számukra. Erről hamarosan megjelenő első kislemezük alapján is meggyőződhetünk majd.

Vajda Piroska

Balról: Farkas Bence, Kürti Bence, Kis Zsuzsanna, Bálint Levente és Hegedűs Zoltán

Forrás: Petőfi Népe

Néhány hete látott napvilágot a Direct zenekar első videoklipje, amit a Neked című dalukhoz készítettek. A kisfilmet és a zenét nagy szeretettel fogadta a közönség, jól tükrözi a banda szellemiségét. Az együttes tagjaival a klip apropóján beszélgettünk, egyik próbájukon látogattuk meg őket.

Elmondták, a csapat magja több mint három éve zenél együtt, ám a zenekar jelenlegi formájában Bálint Levente kezdeményezésére, több tagcsere után, tavaly nyáron alakult meg. Leventéhez először Hegedűs Zoltán csatlakozott, majd Kürti Bence, Kis Zsuzsanna és legvégül Farkas Bence. A csapat dobosa, Kürti Bence és basszusgitárosa, Levente a Rocktárban tanulnak zenét. Zsuzsanna, a zenekar énekese Petőfiszálláson, a szentkúti kegyhely szkólájában is énekel, és Tarjányiné Lencsitől tanul énekelni. Zoltán szintén Szentkúton kezdte a zenélést, ahol Puskás Antal atya tanította meg gitározni. Farkas Bencét pedig a félegyházi városi zeneiskolában ismerhette meg a nagyközönség kiemelkedő tehetségéről. Takács Gábor tanítványa volt éveken keresztül.

Bár jelenleg egyikük sem zenei vonalon tanul, de a zenéléssel valamennyiüknek komoly terveik vannak. Az együttes tagjai nagyon lelkesek és termékenyek, hiszen már két nagylemezre való dalt is írtak. Mint mondták, a dalok valóban közös szerzemények, mert mindenki hozzátesz valamit.

Azt is elárulták, hogy

mindenki más-más zenei stílust képvisel:

egy kis pop, egy kis rock, egy kis metál és egy csipet alternatív zene, amiből a Direct zenekar saját stílusa formálódik. – Ugrándozunk ugyan a stílusok között, de valójában rockzenekar szeretnénk lenni, most forr ki a saját stílusunk – fogalmazott Levente, aki jelenleg az együttes menedzselését végzi.

A zenei nagy koponya Farkas Bence – állítják a többiek egyöntetűen. Az eldöntendő kérdésekben azonban Zoltán mondja ki a végszót. Azt is elmesélték, hogy Levente, Bence és Zoltán iskolatársak, a félegyházi PG diákjai. Kis Zsuzsanna a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen magyar–dráma szakos tanárnak készül. Farkas Bence pedig a félegyházi Közgazdasági Szakközépiskolába jár. Mint mondták, a jelenlegi online oktatás kedvez a próbáknak, hiszen könnyebben összejön a csapat, és általában Bálinték családi házának pincéjében gyakorolnak. A fiatal együttesnek már több koncertje is volt, felléptek tavaly a PG szalagozó bálján, de koncerteztek már a Rocktárban is.

Balról: Farkas Bence, Kürti Bence, Kis Zsuzsanna, Bálint Levente és Hegedűs Zoltán
Fotó: Petőfi Népe

A zenekar tagjai hatalmas lelkesedéssel dolgoznak első lemezükön, amit szeretnének tavasszal kiadni. Már az is tudható, hogy

a lemezbemutató koncertjük június 10-én lesz a Hattyúkertben,

amennyiben a járványhelyzet engedi.

Szakmai támaszuk Lobó-Szalóky Lázár Pro-Arte díjas énekes-gitáros, dalszerző, a Dirty Slippers frontembere, aki az együttes első videó­klipjének elkészítésénél is bábáskodott.

A fiatalok őszintén beszéltek arról is, hogy az együttes megalakítása és fenntartása, a hangszerek és egyéb kellékek beszerzése nem két fillér, ezért minden megspórolt nyári keresetüket erre költik, egyelőre azonban a szüleik a legfőbb szponzoraik. A csapat tagjai abban reménykednek, hogy mielőbb vége lesz a járványveszélynek és végre közönség előtt is koncertezhetnek. Addig is igyekeznek újabb klipeket forgatni, hogy ezzel is kedvesked­jenek a rajongóiknak.

A Direct zenekar első videoklipje, amit a Neked című dalukhoz készítettek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!