Kiskunhalas

2020.09.22. 20:09

Nívódíjat vehetett át filmjéért Szabó Máté

A Magyar Sportújságírók Szövet­ségének (MSÚSZ) nívódíját kapta Szabó Máté, a Sport TV munkatársa a Labdázni tilos! című filmjéért, amely korábban bekerült a 2019-es év harminc legjobb dokumentumfilmje közé is.

Pozsgai Ákos

Szabó Máté (balról a második) rangos elismerést kapott

Forrás: Petőfi népe

Fotó: Magyar Sportújságírók Szövetsége

A Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium egykori diákja, aki az ugyancsak halasi Szarvas Szilárd és Bárány Péter alkotókkal együtt készítette el a Labdázni tilos! című filmjét, amely tavaly a dokumentumfilmek kategóriájában bekerült a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség, az AIPS pályázatának szűkített, a világ legjobb 30-as listájára. A listán eléggé erős, nemzetközileg is ismert televíziók művei szerepeltek, így például az NBC, az ARD, a Fox Sports holland verziója, a brazil TV Globo és a NOB olimpiai csatornája is delegált résztvevőt, így a kategória egyetlen állva maradt magyar versenyzője okkal lehetett büszke a teljesítményére.

Az egykori halasi gimnazista a saját ötletét valósította meg, jelentős részben saját erőből, az NBA segítségével. A londoni NBA-mérkőzésen forgatott, többek között olyan jelenlegi és egykori európai NBA-játékosok szólaltak meg a műsorban, mint Gheorghe Muresan, Mario Hezonja, Frank Ntilikina és Tomás Satoransky.

„Egy európai NBA-meccs hangulatát szerettem volna bemutatni, Szarvas Szilárd és Bárány Péter segített nekem ebben. Úgy tűnik, jó munkát végeztünk. Nagyon köszönöm mindkettőjüknek, hogy részt vettek velem ebben a megvalósult szerelem projektben, mert nélkülük ez fele vagy negyed ilyen jó sem lett volna” – írta korábban közösségi oldalán Szabó Máté.

Szabó Máté (balról a második) rangos elismerést kapott
Fotó: Magyar Sportújságírók Szövetsége / Petőfi népe

A Sport TV-ben bemutatott Labdázni tilos! című film most a Magyar Sportújságírók Szövetségének a Testnevelési Egyetemen, a Sportújságíró kongresszus keretében megtartott díjátadóján nívódíjban részesült. A díjat Szöllősi György, Novotny Zoltán és Dénes Tamás adta át. Szabó Máté közösségi oldalán azt írta: „azt hiszem, most ért csúcsra a Labdázni tilos! című londoni NBA-s úti filmünk. Bárány Péternek és Szarvas Szilárdnak továbbra sem tudok elég hálás lenni a film elkészítéséhez nyújtott segítségéért.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!