koronavírus

2020.09.02. 15:06

Letesztelte társulatát a kecskeméti színház

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház összes munkatársa átesett a koronavírus-teszten. Minden eredmény negatív lett, így zavartalanul folyhatnak az előkészületek a 2020/21-es színházi évad első nagyszínházi bemutatója, a Légy jó mindhalálig című előadás kapcsán. 

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulata (2020)

Fotó: Morva Daniella

202 darab koronavírus-tesztet végeztek el a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban, augusztus végén: a társulat összes tagját és dolgozóját behívták az akcióra, hogy kiderítsék, átestek-e már a víruson, most megtalálható-e a szervezetükben, illetve hajlamosak-e elkapni. A 100 Covid 2 Elisa típusú, vérvizsgálatos teszt minden színházban dolgozónál megnyugtató, negatív eredményt hozott.

Elkezdődött a felkészülés a nagyszabású Légy jó mindhalálig című előadásra

A Móricz Zsigmond regényéből készült musical igazán látványos díszletet kap: az egész színpadon átívelő sínpáron egy óriási vonat fut majd, illetve a forgószínpadot is bevetik, így igazán dinamikus vizuális élményben lesz majd része a közönségnek. A díszlet már javában épül Horesnyi Balázs tervei alapján. Nyilas Misit Molnár André Lukács gyermekszínész játssza, a további főbb szerepekben pedig Hajdú Melindát, Orth Pétert, Szabó Dorottya egyetemi hallgatót, Koltai-Nagy Balázst, Hegedűs Zoltánt, Aradi Imrét, Csombor Terézt, Sirkó Lászlót, Bognár Gyöngyvért, Dunai Tamást, Fazekas Gézát és Pál Attilát láthatják majd a nézők. Nagy Viktor rendezése felvonultat egy csapat gyerekszereplőt, akik már szintén lelkesen részt vesznek a próbafolyamatban. A tanév kezdetével meglehetősen sűrű lett a gyermekek programja: heti két próbanapot és az esti színházi jelenléteket kell összeegyeztetniük az iskolával és a leckeírással. Bemutató: 2020. október 2.

További két bemutatóval csábít a színház ősszel

A gyermekek megörvendeztetésére egy örök kedvenc történet elevenedik meg a nagyszínház színpadán, méghozzá nagyon modern feldolgozásban. A kisszínházi előadások sorát pedig egy bűnügyi komédia nyitja.

Hamupipőke mesebalett

Mindannyiunk egyik kedvenc rongyos-gazdag történetét talán túlzás nélkül mondhatjuk, hogy minden gyermek és felnőtt ismeri. Barta Dóra rendezésében és koreográfiájában egy szórakoztató és érzelemgazdag előadásban láthatják az ifjú nézők, hogy minden rosszból van kiút, s hogy milyen mágikus erő is rejlik azokban a legendás üvegcipellőkben.

A humorban és játékosságban is gazdag balettelőadásban végigkövethetjük a főszereplő küzdelmét, aminek az a tétje, hogy beletörődik-e abba a sorsba, amit a mostohája kiszabott rá: folyton lefarag a vágyaiból, és az elvárásoknak való megfelelés béklyójában éli le az életét, vagy felvállalja önmagát és a vágyait, s megküzd a boldogságáért. A mesés díszletet Rákay Tamás, a „beszélő” jelmezeket Márton Richárd jegyzi, a szereplőket pedig a Kecskemét City Balett jól ismert tagjai keltik életre. Bemutató: 2020. október 7.

Nyolc nő

Ha nyolc nő egy légtérben van, akkor annak minimum egy férfi megissza a levét. Biztos ez? Biztos, hogy nyolc nő képes teljes egyetértésben vélekedni bármiről? Biztos, hogy jó ötlet nyolc nőt összezárni egy vidéki házban, távol mindentől és mindenkitől? Egy bűnügyi komédia sikerét mindenképpen garantálja a fennálló helyzet.

Robert Thomas nagysikerű művét Kéry Kitti rendezésében, Märcz Fruzsina, Decsi Edit, Magyar Éva, Danyi Judit, Sára Bernadette, Csapó Virág, Támadi Anita e.h. és Kelecsényi Panni e.h. közreműködésével láthatják. Bemutató: 2020. szeptember 25.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!