elismerés

2020.09.11. 07:00

Kalocsai fotósokat díjazott a szövetség

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) a magyar fotográfia napja alkalmából jutalmazta kiemelkedő munkát végző tagjait a közelmúltban.

Gábor János

Péjó Zoltán a kezdetek óta vezeti a Dunatáj Fotókör Egyesületet, most diplomával ismerték el munkáját

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

A Dunatáj Fotókör Egyesületnek ezúttal nemcsak fotós teljesítményért járt diploma, hanem szervezői munkáért is: Péjó Zoltán elnök a szervezet élén végzett társadalmi munkáért érdemelte ki az elismerést. Rajta kívül magas színvonalú alkotásaiért újra aranydiplomát szerzett az uszódi Bedi Gyula, aki a legutóbbi MAFOSZ-díja óta nemzetközi kitüntetéseket is szerzett.

– Ez a szép diploma arra ösztönöz, hogy tovább dolgozzunk az egyesülettel. Azt szoktam mondani, hogy amíg a tagjaink a szabadidejükben feldolgozzák a képeiket, vagy kiállításra készülnek, addig a vezetőségnek arra megy el az ideje, hogy közgyűlést hívjon össze, adó egy százalékokat igényeljen, dokumentálja és rendezze a következő foglalkozásokat, szervezze a táborokat, kiállításokat – emelt ki néhányat a diplomát érő feladataiból Péjó Zoltán. Hozzátette: nagyon sok munkával jár az egyesület, de szeret vele foglalkozni. – Azt üzeni ez a díj, hogy érdemes folytatni – mondta.

A fotós hosszú évek óta lelkesen szervezi az egyesülettel kapcsolatos eseményeket, és teszi ezt nagy sikerrel: a MAFOSZ hét éve az Év Fotóművészeti Alkotócsoportjának is megválasztotta a Dunatájt.

Péjó Zoltán a kezdetek óta vezeti a Dunatáj Fotókör Egyesületet, most diplomával ismerték el munkáját
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

Ebben az egyesületben azóta többen is elérték az országos és nemzetközi ismertséget, mi több, a FIAP világszervezeténél szereztek nemzetközi fotóművész, valamint nemzetközi kiváló fotóművész minősítéseket. Az egyikük, Bedi Gyula ebben az évben – 2011 után újra – kiérdemelte a MAFOSZ aranydiplomáját. Az elismeréseket mindketten az Agóra Veszp­rém Kulturális Központ ünnepségén vehették át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!