galériával

2020.09.19. 08:53

Flashmobok is színesítik a népzenei találkozót

Szombaton és vasárnap is látványos programokkal várja a népzene iránt érdeklődő közönséget a 30. Kecskeméti Népzenei Találkozó, a programok java a Hírös Agórában és előtte, a Deák téren zajlik. A nagy hagyományú rendezvény idei mottója: Pásztorkultúra a Kárpát-medencében

Sebestyén Hajnalka

Fotós: BUS CSABA

A Kálmán Lajos népzenekutató által 1967-ben alapított programsorozat egyedülálló a maga nemében, a szervezők nagy figyelmet fordítanak a kodályi örökség és szellemiség megőrzésére, amely mind a közönség, mind a szakmai programokban megmutatkozik. Négy napon át hagyományőrző mesterek, autentikus népzenei programok, táncház és szabadtéri programok várják a közönséget, az iskolákban rendhagyó népzeneórákat tartanak. A Találkozó együttműködő partnere a Hagyományok Háza. A programok egy része ingyenes.

A rendezvény keretében a Kecskemét Táncegyüttes és a talpalávalót szolgáltató zenészek több helyszínen zenés-táncos flashmobot tartotanak. Pénteken többek között a nagy Tesco üzletsorán láthattak a vásárlók villámcsődületet.

Szombaton 10.45-től a Hunyadivárosi Napokon, 11.45-től a Széchenyivárosi Kispiacon, majd vasárnap 10-től a Nagypiacon, 11.30-tól Vadasparknál táncolnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában