galériával

2020.07.26. 20:00

Penge Benge dallamai töltötték be Kecskemét főterét

Szombat este újra zenélt a Penge Benge Jazz Band a kecskeméti főtéren. Az ingyenes térzenei program sokakat megmozgatott. Az együttes az 1930-as évek New Orleans-i hangulatát idézi meg az estjein.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A Tér a térben térzene című rendezvénysorozat egész nyáron zajlik. A kecskeméti Penge Benge Jazz Band, azaz Tormási Attila és zenésztársai szombat esténként várják a zenebarátokat a főtéren. A zenekar zenei repertoárja nagyon színes, minden héten más összeállítással készülnek, sőt, meglepetésvendégeket is hívnak. Most szombaton az est vendége az egykori Benkó Dixieland Band együttesből Gáspár Pál bendzsós volt.

Egy kis előzetes: augusztus 23-án Szulák Andrea énekesnő érkezik a Penge Benge Jazz Bandhez.

A Penge Benge Jazz Band zenészei különleges hangszerekkel játszanak. A csapat felállása a kezdetektől változatlan: a zenekart Tormási Attila, Bacsa Zoltán, Falusi Alfréd, Kiszin Miklós, Korb Attila, Mátrai György és Mátrai Zoltán alkotja. Egyetlen kivétellel, valamennyien profi zenészek, Tormási Attila alapító csak az amatőr, ő régi amerikai népi hangszeren, benge bőgőn játszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!