galériával

2020.07.12. 15:46

Folytatódott a kécskei fesztiválsorozat

Szombaton folytatódott a városi alapítvány által szervezett ingyenes mini fesztivál sorozat, a Tisza Style Fesztivál, melyet tavaly rendeztek meg először a szabadstrand lejárójánál található területen, az ideihez hasonlóan a nyáron, három hétvégén.

Horváth Péter

Az előző évihez hasonlóan idén is három koncerten élvezhették a zenebarátok és a szabadtéri kikapcsolódásra vágyók a soul-, blues- és funk ritmusokat a Tisza Style Fesztivál első hétvégéjén.

Az első fellépő budapesti Audiofuse zenekar volt, mely valódi hangszereken játszva ötvözi az elektronikus jellegű zenét az egyéb stílusokkal, például diszkó- és funky zenével.

Tiszkécskéről érkezett a Mayfly zenekar. A formáció dallamos zenéje a hetvenes évek funk, a későbbi disco pop és a hiphop stíluselemeiből építkezik. A kécskei formáció szombaton bemutatta a helyieknek a négy új, saját szerzeményből álló, kiadásra váró kislemezét, köztük azt a számot, melyet a karantén alatt, többnyire online kapcsolattartás útján írtak.

A harmadik előadó Little G Weevil volt. A frontember gitáros, énekes és dalszövegíró, nemzetközileg híres autentikus stílusáról, melyre a déli blues, a soul zene és a funk ritmusai hatottak. Az előadó az egyesült államokbeli Memphis-ben megrendezett Nemzetközi Blues Challenge 2013. évi szólógyőztese és ő az egyetlen aktív európai szólóelőadó, aki elnyerte ezt a címet.

Az időjárás kegyeibe fogadta Kécske járvány utáni első könnyűzenei programját, a kilátogatók kellemes időben élvezhették a jó zenét. Sokan vártak már a kimozdulásra és a koncertélményre, így volt ezzel mindenki, akit megkérdeztünk, köztük Nóra és Mariann is. A két barátnő elmondta, hogy lelkes koncertlátogatók és a tavalyi Tisza Style-on is ott voltak már. A szombati esemény volt az első nyílt színi zenélés, melyre ellátogattak a járvány kitörése óta.

A szervezők nagy hangsúlyt helyeztek a biztonsági előírások betartására, ügyeltek arra, hogy megfeleljenek az ötszáz fős korlátozásnak. A Tisza Style Fesztivál keretében további két koncertnap lesz nyáron, augusztus 21-én és 29-én.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!