Mesélő Játszótér

2020.07.04. 13:43

Ezen a nyáron csak Ballószögön mesél Darócziné Béla Marcsi

Az elmúlt években sikerrel futott a Mesélő Játszótér program Kecskeméten. Darócziné Béla Marcsi óvodapedagógus nyaranként a város több pontján a szabadban mesélt a gyerekeknek. Az ingyenes programra mindig nagy volt az érdeklődés. Idén nyáron azonban ez csak a ballószögi gyerekeknek adatik meg. A szakember a munkája miatt kevesebb időt tud fordítani ezen önkéntes kezdeményezésre.

Sebestyén Hajnalka

Darócziné Marcsi a pikniknapon mutatkozott be a ballószögieknek

Forrás: Sebestyén Hajnalka

– Ballószögön építkezünk családommal. Örömmel látom, hogy rengeteg új ház épül a településen, így várhatóan a kisgyermekek száma is jelentősen megemelkedik. Ezért döntöttem úgy, hogy ezen a nyáron a ballószögi Faluházban tartok majd mesés délutánokat, várhatóan augusztusban – mondta.

A ballószögiek egy kis ízelítőt kaphattak a mesedélutánokból az elmúlt hét végén a sportcentrumban. A családi pikniknapon a Mesélő Játszótér programban mutatkozott be Darócziné Béla Marcsi, a meséket sok kisgyermek hallgatta meg.

Darócziné Béla Marcsi civilben a kecskeméti Pitypang bölcsiben dolgozik, emellett nyelv- és beszédfejlesztő pedagógusként is segíti a hozzá forduló családokat, valamint az Otthon Segítünk Alapítvány Kecskeméti Szolgálatának vezetője.

Második éve működik a hírös városban az Otthon Segítünk Alapítvány, melynek keretében önkéntesek nyújtanak segítséget családoknak. Nem anyagilag vagy házimunkában, hanem például törődéssel, beszélgetésekkel, játékokkal. Több idős önkéntes például a távol élő nagyszülő vagy már elhunyt nagyszülő szerepét pótolva játszik a gyerekkel, tanítgatja őket. A karantén idején is dolgoztak az önkéntesek, de csak a szabadban, például sétáltatásnál. Az önkéntesek jelent­kezését folyamatosan fogadják.

Darócziné Marcsi a pikniknapon mutatkozott be a ballószögieknek
Fotó: Sebestyén Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!