Kecskemét / Gyöngyöspata

2020.07.08. 20:59

Az erdőben zenéltek a citerazenekar tagjai

Fantasztikus élményekkel és elismerésekkel tértek haza a hét végén a kecskeméti Mátyás Király Citerazenekar fiatal zenészei Gyöngyöspatáról, ahol a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat keretében léptek fel.

Sebestyén Hajnalka

Óriási élményként élték meg az erdőben való muzsikálást

Forrás: Petőfi Népe

Az út egyben csapatépítő is volt, mely a hosszú karanténos időszak után mindenkinek extra feltöltődést adott.

– Nagy megtiszteltetés volt a számunkra, hogy ezen a rangos eseményen játszhattunk, melyet szakmai munkánk elismeréseként érdemeltünk ki. Tavaly ősszel a Kálmán Lajos országos népzenei versenyen Arany Páva díjat nyertünk és ezt a felkérést az idei Muzsikál az erdő programra – mondta el Sulczné dr. Bükki Éva zenekarvezető.

Az idén 15 éves Muzsikál az erdő programnak minden évben több állomása van, ezek egyike volt a gyöngyöspatai, melynek nyitónapján adtak félórás akusztikus koncertet a Mátyás Király Citerazenekar tagjai.

– Mindenki csodálatosan érezte magát. Korábban még sosem játszottunk erdőben, mely óriási élményt jelentett. A helyszín meseszép volt, és a szervezők is maximálisan kitettek magukért. A Muzsikás együttes előtt léptünk fel, öt dalcsokorral készültünk, egy kecskemétivel, egy bácskaival, egy székelyföldivel és két moldvaival. Nagy sikerünk volt, a közönség szerette muzsikánkat. Nagyon érdekes volt látni, hogy milyen sok zeneszerető turista is kilátogatott a programra, rutinosan, pokrócokkal, székekkel. Sokan fekve hallgatták a különböző zenekarokat a fák tövében. Különleges zenei élményt nyújtott minden produkció ebbe a csodálatos környezetben – mesélte el a zenekarvezető.

Végül hozzátette: pont az ott-tartózkodásuk idején ünnepelte az egyik fiatal tagjuk 20. születésnapját.

Óriási élményként élték meg az erdőben való muzsikálást
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!