kultúra

2020.06.15. 12:40

Újranyit a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár

A Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében arról tájékoztat, hogy június 15-től újra megnyitja kapuit a könyvtárhasználók előtt.

baon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A közleményben, a 279/2020. (VI. 13.) kormányrendeletre hivatkozva, 2020. június 15-től újranyit a könyvtár az alábbi nyitvatartással: a hétfő szünnap, keddtől péntekig azonban 10-18 óráig látogatható a könyvtár, 10 és 17 óra között a gyermekkönyvtár is. Szombaton és vasárnap a könyvtár zárva tart.

A könyvtár dolgozói arra kérik az olvasókat, hogy az egészség védelmének érdekében tartsák be a higiéniás szabályokat. Ehhez minden szükséges feltételt biztosítanak, többek között kézfertőtlenítőt és folyékony szappant. A tisztasági helyiségeket, kilincseket, klaviatúrákat, és minden olyan helyet, melyen a kórokozó jó eséllyel megtelepedhet, rendszeresen fertőtlenítenek. A visszahozott könyveket három napig elkülönítve tárolják, csak ezt követően teszik vissza a polcra, a vírusveszély további csökkentése érdekében.

Továbbra is él azonban a Könyvet házhoz szolgáltatás, mellyel elkerülhető a személyes megjelenés. A részletekről a könyvtár honlapján, e-mailben ([email protected]) vagy telefonon (78/462-236) érdeklődhetnek az olvasók.

A könyvtár újranyitása a Magyar Könyvtárosok Egyesülete és a társszakmai szervezetek szakmai ajánlása és az Országos Széchényi Könyvtár összeállítása alapján történik.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!