kék madár

2020.06.11. 18:09

Új közönséget talált a szokatlan kalocsai fesztivál

Az online Kék Madár Fesz­tivál jól keresett és új közönséget talált. Több mint 2,8 millió forint gyűlt össze a gyerekeknek.

Gábor János

Lakatos György a fesztivál tavalyi megnyitóján Kalocsán

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Az idén elmaradt Kék Madár Fesztivált egész estés, online művészeti kavalkáddal helyettesítette a rendezvényt szervező alapítvány, amely a Kalocsai régióban élő, tartósan vagy maradandóan beteg gyermekek gyógykezelését támogatja. A péntek esti programban mintegy 30 művész, az ország komoly- és könnyűzenei, illetve színházi krémje lépett fel úgy, hogy mindannyian videón küldtek be egy-egy produkciót a közvetítéshez.

A jövőre hagyományos keretei közé visszatérő fesztivált valamilyen formában online is közvetíteni fogják azok számára, akik nem tudnak ott lenni a helyszínen, de az ügyet támogatnák, derült ki a Kék Madár Fesztivál Facebook-oldalán megjelent értékelésben.

– Ötvenezer néző, ezer kommentelő, hétszáz megosztás, 2,5 millió a gyerekeknek és egy úttörő kezdeményezés: online fesztivált csináltunk. Büszke vagyok rá! Elképesztően széles közönségünk lett, reméljük, hogy hosszú távon – fogalmazott Lakatos György a pénteki műsort értékelő videóchatban, amit a közvetítést rendező Tóth Dániellel folytatott nyilvánosan, a fesztivál Facebook-oldalán. Az alapítványt életre hívó főszervező hangsúlyozta: ezek után biztos benne, hogy online közvetítés akkor is lesz, ha a fesztivált a hagyományos formájában meg lehet tartani.

Az idei kényszer szülte megoldás ugyanis rávilágított arra, hogy komoly közönséget lehet találni a műsornak a világhálón, a nézők ráadásul szívesen megnyitják a pénztárcájukat a jó ügy érdekében.

A fesztiválnak tényleg nagyon bejött az online közvetítés: az adományozók csak a műsort megelőző néhány napon több mint egymillió forintot utaltak át a Kék Madár Alapítvány számlájára, amelyre a közvetítés közel négy órája alatt még egyszer ennyi pénz folyt be, ezzel 2,5 millióra növelve az idei bevételt. A fesztivál javára két hétig készpénzgyűjtés is folyt a városban: a helyi rádió (KORONAfm100) és a Kalocsai Művelődési Központ szervezésében naponta mozgó vándorurna „járta” Kalocsát – ebben végül több mint 350 ezer forint gyűlt össze.

Lakatos György a fesztivál tavalyi megnyitóján Kalocsán
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!