nyári nyitvatartás

2020.06.21. 11:20

Hétfőn újra kinyit a bajai könyvtár

A legújabb ­vonatkozó kormányrendelet szerint június 15-étől a nyilvános könyvtárakban bárki tartózkodhat. A bajai könyvtár június 22-étől fogadja az olvasókat.

Márton Anna

A koronavírus-járvány miatt elrendelt bezárás, illetve a karantén idején teljes körű állomány-ellenőrzést végeztek a városi könyvtár dolgozói. A mintegy 140 ezer dokumentumot szinte teljes egészében átvizsgálták és az adatokat ellenőrizték – tájékoztatta hírportálunkat Zalavári László igazgató. A kényszerű bezárás idején is folyamatosan tartották a kapcsolatot az olvasókkal, és a kölcsönzést május elején megkezdték, házhoz szállítással. Pünkösd óta működik a könyvudvar, időjárástól függően a zsinagóga kapujában várják az olvasókat a könyvtár dolgozói.

A hétfői újranyitást követően a nyári nyitvatartás alapján hétfőn, kedden és csütörtökön 13–17 óra között, míg szerdán és pénteken 9–17 óra között fogadják a látogatókat a könyvtárban. Előírás a maszkviselés és a kézfertőtlenítés. Egyszerre legfeljebb tíz olvasó és maximum húsz percet tartózkodhat bent. A szolgáltatások közül a kölcsönzés és a beiratkozás vehető igénybe.

Az újranyitás hetében programmal is várják az érdeklődőket: június 24-én, szerdán, 17 órakor Moretti Gemma bajai költő új kötetének bemutatójára várják az érdeklődőket, előzetes regisztrációt kérnek tőlük.

Az igazgató a jövő héten nagy forgalomra számít, a négyezer fős tagságból bizonyára sokan felkeresik a végre újra látogatható könyv­tárat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában