állománybővítés

2020.06.12. 10:24

Folyamatosak veszik a könyveket a kiskőrösi könyvtárba

Az elmúlt hetekben 3500 könyvet töröltek a könyvtár állományából, míg 250 újra kölcsönözhető. Ez utóbbiak nagy része a raktárban volt, de már kint vannak a polcokon – tájékoztatta hírportálunkat Turán Istvánné, a kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatója. Az elmúlt hetekben 394 új könyvet is vásároltak, így a legfrissebb kiadásúak is hozzáférhetőek.

Barta Zsolt

A múlt héten 92 új megrendelést is leadtak, azaz a frissülés folyamatos. Hogy mi történt az intézményben, a vírusválság során? Ez volt az az időszak, amikor a korábban elmaradt munkát be tudtuk hozni.

A szolgáltatás fenntartása miatt a selejtezés nehezen végezhető el, fogalmazott az igazgatónő. A belső munka mellett az online térben erősítették a kapcsolataikat az olvasókkal. Meghirdettek egy pályázatot, Mutasd, mit olvasol! címmel. Erre 41 szelfi fotó érkezett. A felnőtteknek On-­line barangoló, míg a gyerekeknek Könyvtári barangoló címmel rendeztek versenyt. A legjobbak elismeréseket kaptak. Május elejétől, ahogy a járványveszély enyhült, bevezették a részleges szolgáltatást, amelynek keretében a könyvtár házhoz ment. A könyvtártag online leadta az igényét, a munkatársak pedig kivitték a megrendelt könyveket.

A könyvtár honlapjának a látogatottságát erősítették a Kiskőrös Múltjából címmel olvasható érdekes helytörténeti anyagok. A márciusi és áprilisi szám a legfrissebb. Ezekben a napokban már a könyvtár ajtajában is kiadják a kölcsönöznivalót. Hogy melyek a legnépszerűbb és leginkább keresett és várt könyvek? Turán Istvánné szerint A Mediciek hatalma című regény, amelynek filmváltozatát a neten is meg lehet nézni. A gyerekek várják Kiss Ottó Piros tengeralattjáró című könyvét és a Szent Johanna Gimnáziumról szóló sorozat új könyvét. A felnőttek Benkő László Tatárjárás című könyvét, vagy Borsa Brown: Sapho második részét keresik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!