KECSKEMÉT

2020.06.08. 18:11

A János vitézzel köszön el online családjától a színház

A Kecskeméti Nemzeti Ha kedd, akkor Kecskemét címmel indított előadásközvetítő sorozata utolsó állomásához érkezett. Június 9-én este 7-kor a Szente Vajk rendezésében készült Kacsóh Pongrác - Bakonyi Károly - Heltai Jenő: János vitéz című daljátéka lesz látható.

Bajáki Zsanett

A János Vitéz egy szívmelengető történet szerelemről, csalódásról, hűségről és önfeláldozásról, gyönyörű dalokkal, sok humorral és érzelemmel, a Katona József Nemzeti Színház művészeinek előadásában.

Kacsoh Pongrác daljátéka Petőfi Sándor azonos című elbeszélő költeményét veszi alapul, még gazdagabbá, mesésebbé varázsolva azt. Kukorica Jancsi és a szépséges Iluska méltán elhíresült története a szintén jól ismert dallamokkal kiegészülve a magyar operettkorszak sikersorozatának kezdetét jelöli. A „pásztorok királyának”, a „szegény kis árva lánynak”, a francia királykisasszonynak és Bagónak sokan adtak már életet a magyar színpadokon.

A kecskeméti előadásban a címszerepet Orth Péter alakítja, akinek régi szerepálma volt Kukorica Jancsi. A főbb szerepekben Kékkovács Mara, Dobó Enikő, Csombor Teréz, Kiss Zoltán, Aradi Imre, Kiss Nikolett, Pál Attila, Sirkó László lép színpadra.

A darab rendezője Szente Vajk, aki visszatérő rendezője a kecskeméti teátrumnak, 2016-ban ő rendezte a Tied a világ! c. musicalt, valamint 2018-ban A beszélő köntös című musical-t is.

A János vitézben Petőfi sorai és Kacsoh Pongrác gyönyörű szép dalai eredeti változatukban hangzanak el, amit egyedi látványvilág tesz izgalmassá. Szente Vajkot ugyanis rendezői munkája során a foci Eb, a magyar fiúk kurucos helytállása inspirálta.

Az előadás hossza: 120 perc 1 szünettel, amely elérhető lesz a színház Youtube csatornáján, a Facebook oldalon és a www.kecskemetinemzeti.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!