Centrál Színház

2020.05.31. 07:00

Kecskeméti kötődésű művészekre is szavazhatunk

Mindenkinek vannak kedvencei, akiket időről időre igyekszik hozzásegíteni a díjakhoz és elismerésekhez. A Centrál Színház oldalán most lehetőségünk van támogatni kedvenceinket, akik között kecskeméti kötődésű színészek és színésznők is akadnak.

Morva Daniella

A budapesti Centrál Színház keresi a közönségkedvenceket, azaz az évadban legjobb teljesítményt nyújtó színészt és színésznőt. Bár budapesti színházról van szó, a mezőnyben akadnak kecskeméti kötődésű művészek is, akikre június 1-ig lehet szavazni a centralszinhaz.hu/kozonsegdij oldalon.

Kikre tudunk szavazni a kecskeméti kötődésű színészek közül?

Bata Éva

1987-es, kecskeméti születésű színésznő, aki a helyi Katona József Gimnáziumban érettségizett, és az iskola színjátszó körének is a tagja volt. 2005 és 2009 között a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanult. Ezt követően a Vígszínházhoz szerződött, 2017 óta pedig szabadúszó. Szerepelt többek között a Tiszta szívvel, a Testről és lélekről és a BÚÉK című filmekben, valamint A mi kis falunk című sorozatban is.

Tompos Kátya

1983-as, budapesti születésű, Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő. Gimnáziumi évei alatt Földessy Margit stúdiójában, 2001 és 2005 között pedig a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanult. Szerepelt a József Attila Színház, a Bárka Színház, a Nemzeti Színház és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház számos darabjában, de filmszerepei és szinkronszerepei is bőven akadnak. 2013-ban jelent meg első szólólemeze, a Keresztül Európán, majd 2017-ben a második saját albuma, mely a Holdjárat nevet viseli.

Trokán Nóra

1986-ban született Budapesten, Trokán Péter Jászai Mari-díjas színművész és Papadimitriu Athina színművésznő lánya. Testvére, Anna, szintén színésznőként tevékenykedik. 2005-ben felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetem prózai színész szakára, a diplomázást követően pedig a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulatához szerződött. Egyetemi gyakorlóévét is a kecskeméti színházban töltötte. 2013-tól az Örkény Színházban játszott, de részt vett a Nemzeti Színház előadásaiban is, 2014-től pedig szabadúszó. Szinkronszínészként is tevékenykedik, de több külföldi filmes szerepet is magáénak tudhat. Ilyen például A harag napja, ahol Christopher Lamberttel, a Vaják című sorozatban pedig Henry Cavillel játszhatott együtt. 2019-től A Tanár című sorozatban alakítja Kovács Lilla karakterét.

Szemenyei János

1981-ben született Székesfehérváron, Magyarország egyik legsokoldalúbb művésze: színészként, énekesként és zeneszerzőként is tevékenykedik. Már gyerekszereplőként megismerkedett a színházzal, és drámatagozaton tanult a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. 2005-ben zenés színész szakon diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Színészi és énekesi feladataival egyenlő arányban foglalkozik színházi zeneszerzéssel, 2013 és 2015 között a Magyar Színház zenei vezetője volt. A Proton Színház társulatával Európa legrangosabb fesztiváljain lép fel. Jelenleg fővárosi és vidéki színházakban egyaránt játszik főszerepeket, zeneszerzőként több magyar és külföldi előadásban dolgozik. Anyaszínháza a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, ahol évadonként két-három szerepet játszik.

Szemenyei János és Trokán Nóra
Fotó: kecskemetinemzeti.hu

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik