programok

2020.03.23. 19:21

Virtuális múzeumi foglalkozások indultak Kecskeméten

Bár a járványveszély miatt bezártak a kecskeméti múzeumok is, azért gondolnak a látogatókra, a gyerekeknek például minden nap játékos, kreatív feladatokkal, videókkal készülnek a facebook-on.

Hraskó István

Fotó: Shutterstock

Március 17-étől bezárt a Cifrapalota, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, valamint a Magyar Naív Művészek Gyűjteménye is. Mint a Katona József Múzeum közölte, természetesen a szakmai munkát tovább folytatják, és a veszélyhelyzet fennállásáig naponta digitális, múzeumi tartalmakkal készülnek az érdeklődők számára, mind a weboldalukon, és mind a három facebook oldalukon is. (https://muzeum.kecskemet.hu/, facebook.com/kecskemetimuzeum, cifrapalota, szorakatenuszjatekmuzeumesmuhely).

Virtuális múzeumpercek címmel rovatot indítottak, ebben rövid szöveggel és fotókkal mindazt az értéket és kincset kívánják bemutatni, melyet a helyi múzeumokban őriznek. Látható például videó a bugaci Aranymonostor ereklyéjéről, és egy ismertető Iványi Grünwald Béla: Kertben (uzsonna) című festményéről.

A Kreatív múzeumpercek – gyerekeknek rovat pedig minden nap játékos, kreatív feladatokkal, videókkal frissül az óvodások és kisiskolások számára, akik így megtanulhatnak széljátékokat készíteni, papírrepülőt vagy hóvirágot hajtogatni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!