GALÉRIÁVAL

2020.03.07. 19:46

Versmondással emlékeztek Hatvani Zoltánra Halason

Tizenkettedik alkalommal tisztelegtek a halasi népművelő és előadóművész, Hatvani Zoltán előtt, a nevével fémjelzett megyei szavalóversenyen szombaton. Az idei megmérettetést a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium szervezte a Csipke Hotel konferenciatermében.

Mester-Horváth Nikolett

Kovács Gábor Dániel (első helyezett), Szabó Tirza Rebeka (második helyezett) és Bédi Áron Vajk (harmadik helyezett)

Fotó: Mester-Horváth Nikoletta

A hagyományokhoz híven az eseményt a helyi óvodások városi versmondó versenyének legjobbjainak szavalása nyitotta meg. Ezt követően a középiskolás tanulók először 20-21. századi magyar költőktől szabadon választott verseket adtak elő, majd a verseny kötelező elemként Csoóri Sándor Anyám, fekete rózsa című alkotását szavalták el.

Kovács Gábor Dániel (első helyezett), Szabó Tirza Rebeka (második helyezett) és Bédi Áron Vajk (harmadik helyezett)
Fotó: Mester-Horváth Nikoletta

A zsűri elnöke Dr. Komáromi Attila, a Forrás folyóirat szerkesztője, Hatvani Zoltán egykori tanára volt. Helyet foglalt még az ítészek között Csorvási Zoltán, a Lyra együttes vezetője, Dr. Bognár Zoltán, a Bibó István Gimnázium nyugalmazott tanára és Kovács Viktória, a Hatvani Zoltán szavalóverseny 2015-ös nyertese. Az eseményen tiszteletüket tették a halasi előadóművész testvére, Hatvani Gábor és felesége, Hatvani Gáborné.

A zsűri a szavalóverseny legjobbjainak a kiskunhalasi Szilády Áron Gimnázium tanulóit ítélte: első helyen Kovács Gábor Dániel, másodikon pedig Szabó Tirza Rebeka végzett. Harmadik helyezett Bédi Áron Vajk, a Bibó István Gimnázium versmondója lett. Az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület különdíját Jáksó Péter (Kecskeméti Piarista Gimnázium), a Zöld-híd Egyesület díját Jakab Laila (Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola) kapta. Cornea Flóra (Bibó István Gimnázium) a Bibó István Gimnázium, Oláh Jázmin (Kecskeméti Piarista Gimnázium) a Halas Média – és Kultúra Kft. míg Szabó Áron Timóteus (Szilády Áron Gimnázium) a Lyra együttes különdíját érdemelte ki. Hatvani Zoltán egykori iskolatársai Kovács Gábor Dániel előadását díjazták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!