Tehetséggondozás

2020.03.12. 07:00

A tanulók sikeresen szerepeltek a kunszállási emlékversenyen

Akkreditált Kiváló Tehetségpontként a kunszállási Tóth Pál Általános Iskola évek óta kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra.

Vajda Piroska

A két győztes csapat felkészítőjükkel, Ádámné Vereb Annamáriával

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vajda Piroska

Tanulói több mint tíz éve sikeresen vesznek részt a Curie Környezetvédelmi Emlékversenyen. Idén is dobogóra állhattak – tudtuk meg Ádámné Vereb Annamáriától, az iskola igazgatójától. Mint mondta, a csapatverseny jellegzetessége, hogy már az alsó tagozatos diákok is részt vehetnek benne, így hosszú időn keresztül formálható környezeti szemléletük.

Találkoznak a környezeti problémákkal, keresik a megoldási lehetőségeket. Új ismereteket szereznek a természetről, a modern környezetvédelmi eljárásokról. Megismerik hazánk nemzeti parkjait, a világörökség helyszíneit és a hungarikumokat is. A kooperatív tevékenység során erősödnek a közösségek és a baráti kapcsolatok – részletezte az igazgatónő.

Elmondta, a három levelezős forduló kitűnő megoldása után nyolc csapat jutott be a regionális döntőbe, amit a közelmúltban Szentesen rendeztek meg.

A két győztes csapat felkészítőjükkel, Ádámné Vereb Annamáriával
Fotó: Vajda Piroska / Petőfi Népe

A gyerekek kitartó munkája meghozta eredményét, minden csapat kiválóan helyt állt. Az 5–6. évfolyamosok között a Szabó Alexandra, Szécsényi Annabella, Tóth Csenge alkotta csapat mindenkit maga mögé utasított az első helyet megszerezve, így az országos döntőbe jutottak. A 7–8. évfolyamon Gyöngyösi Fanni, Szekeres Dorina, Vincze Nádja csapata is a dobogó legmagasabb fokára állhatott, így kivívták az országos döntőben való szereplés jogát. Fischer Péter, Makány Nóra csapata harmadik helyen végzett, kisebb létszámmal is kiváló eredményt értek el. Három korosztályból kettőben az iskola tanulói képviselik a Dél-Alföldi régiót az országos megmérettetésen, amelyre áprilisban kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!