GALÉRIÁVAL

2020.01.21. 07:00

Bábos könyvbemutatót tartottak az Ifjúsági Otthonban

Rendhagyó könyvbemutatót tartottak hétfőn a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban. Ronkó Erzsébet és Herbót Erzsébet Viperamese – Ürge Aladár és barátai című könyvét ismerhette meg a gyerekekből álló közönség.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A gyermekközpontú ismeretterjesztő természetismereti könyv bemutatójára a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola negyedikes diákjait hívták meg, akik nagyon élvezték a műsort. A két szerző bábok segítségével ismertette a könyvet. Ürge Aladár és Peti, a Rákos Vipera beszélgetett egymással, a humoros történet közben pedig nagyon sok biológiai ismeretet is megosztottak a réten élő állatokról és a védett fajokról.

A könyv két szerzője nem volt ismeretlen a gyerekek számára, hiszen már számtalan gyermekfoglalkozáson, például a Fürkész és a Barangoló sorozatban találkozhattak velük az intézményben. Ronkó Erzsébet és Herbót Erzsébet mindketten biológia tanárok, így a könyvben olvasható tudnivalókra bizalommal támaszkodhatnak a gyerekek. A könyvet Burka Beáta illusztrálta, aki kedves kis figurákat készített a vidám, de természetismeretben gazdag történethez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!