galériával

2019.12.05. 10:57

Varázslatos gobelineket állítottak ki Szabadszálláson

Kishalmi Györgyné gobelinjeiből nyílt kiállítás a minap a szabadszállási József Attila Közösségi Házban. A képeket Pásztohai Sándorné ajánlotta a közönség figyelmébe.

Gulyás Sándor

Az alkotó a hímzés szeretetét édesanyjától örökölte. Tizenhárom évesen asztali terítőjével díjat nyert Kecskeméten. Irénkének szebbnél szebb horgolások díszítik lakását, kisebb, nagyobb csipketerítők, húsvéti és karácsonyi díszek egyaránt. Gobelinvarrással már fél évszázada foglalkozik, számtalan csendéletet és tájképet varrt ki.

– Kishalmi Györgyné saját örömére készíti alkotásait. Az elkészült míves darabokat elsőként családtagjainak mutatta meg, később már szomszédai és munkatársai is megcsodálhatták kézimunkáit. A vállalkozó kedvűekkel az öltés fortélyait is megismertette – mutatta be az alkotót Pásztohai Sándorné.

A tárlaton többek közt Szinyei Merse Pál, Csontváry Kosztka Tivadar, Munkácsy Mihály festményeinek gobelin-másolatát is láthatják az érdeklődők. Az alkotások közül kiemelkedő az a pipacsos csendélet, amit az alkotó tűgobelin technikával, osztott fonallal készített el több hónap alatt.

– A kézimunka az egyik olyan dolog az életünkben, amit senki el nem vehet tőlünk. Örömet szerez, megnyugtat és büszkeséggel tölti el lelkünket. Aki egyszer alkotni kezd, nem tudja abbahagyni. Példa erre Irénke munkássága, aki több évtizede hódol ennek a nagy odafigyelést, precizitást igénylő és szépérzéket fejlesztő szabadidős tevékenységnek – tette hozzá Pásztohai Sándorné.

A kiállítás megnyitót a Kiskun Népdalkör műsora tette teljessé. A kézimunkák december 20-ig tekinthetők meg a közösségi ház nyitva tartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!