düsseldorf

2019.11.15. 07:52

Külföldön állított ki a kiskőrösi művész

Kunhegyesi Ferenc kiskőrösi roma festőművész képei láthatóan napok óta a düsseldorfi városházán.

Barta Zsolt

A tárlat anyagát a németországi helyi konzulátus állította ki. A rendezvényt a helyi főpolgármester, Thomas Geisel nyitotta meg, amelyet novem­ber 20-áig lehet látogatni. A város első embere beszédében hangsúlyozta, hogy a városban mintegy 180 nemzet polgárai élnek, a cigány festő kiállítása annak a jelképe, hogy a közösség tagjai az etnikai másságot el­fogadják.

A művész, aki október közepéig a kiskőrösi roma önkormányzat elnöke volt, azt mondta, hogy Párizsban is kiállíthatják a képeit az idén. A mostani tárlaton másfél száz érdeklődő volt a megnyitón, a művész az elmúlt 3-4 év festményeit mutatta be. Ezeket ő választotta ki, miután a felkérést megkapta. Düsseldorfban a roma kultúra nagykövete volt, hangsúlyozta Kunhegyesi Ferenc.

A tavalyi megyei Prima díjat elnyert művész terveiről elmondta: tavasszal Kiskőrösön egy olyan roma alkotóházat, kulturális központot kívánnak nyitni, amely a tehetséges gyerekeket felkarolja. Tánc, zene, alkotóművészet területén, és természetesen egyéb felzárkóztató programokat is indítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!