galériával

2019.10.18. 20:00

Festőecsetet ragadtak a félegyháziak

Háromnapos programsorozatot szervezett a Magyar Festészet Napja alkalmából a Kiskunfélegyházai Iparművészek Egyesülete. Csütörtökön a lakiteleki CSAK csoport művészeinek munkáiból nyílt tárlat a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában, Molnár István képeiből pedig az ÁGYU Kézműves Sörgalériában. A programsorozat hivatalos megnyitóját pénteken délelőtt tartották meg a Petőfi téren, ahol Horváth-Gazsó Adrienn újkígyósi művésztanár mutatkozott be alkotásaival. A képeket Kis Virág művésztárs ajánlotta a közönség figyelmébe.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

– Horváth-Gazsó Adrienn Szegeden végezte tanulmányait, azóta is visszajár a tudományegyetemre és folyamatosan képzi magát. Jelenleg középiskolában tanít, illetve egy alkotóházat tart fenn szülőhelyén, Újkígyóson, amely egyben a helyi művészek alkotótáborának is helyet ad. Az alkotó elsősorban olajképeket fest, kis és egészen nagy méretben. Meghitt csendéletei vannak, a fő tematikája azonban a nő, a női szerepek. A képeken ábrázolt arcokon megjelennek azok az érzelmek, a boldogság, a teher és a fájdalom, a rengeteg vállalás, amit a gyengébb nem tagjai nap, mint nap megélnek.

Adrienn festői stílusát tekintve nagyon expresszív. Új technikájának köszönhetően, melyet a nyári alkotótáborban dolgozott ki, nagyon látványosan tudja megalkotni portréit – méltatta a művésztanár munkásságát, mutatta be a kiállítás anyagát Kis Virág.

A tárlatnyitót a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak műsora tette teljessé, a szabadtéri kiállítást látványfestés színesítette. A nyitott műhelynek és a közös festésnek a Kossuth utca adott helyet, ahol a város apraja próbálhatta ki magát. A foglalkozást a Holló László Képzőművész Kör tagjai irányították. Délután Kiss Judit kurátor-médiaművész tartott tárlatvezetést a CSAK csoport kiállításán a művelődési központban. Este a Kisteleki Festők Társasága mutatkozott be a Holló körben.

A programsorozatot Sáska Tibor Élettöredék című kiállítása zárja szombaton a Hattyúházban. A Magyar Alföld tájain – 26 éves a Dulity Tibor alkotótábor című kötetet dr. Benkő Éva, a tábor vezetője ajánlja a műértő közönség figyelmébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!