Földi László

2019.09.13. 18:02

A tenger mélyén kattogtatja kameráját a kunszentmiklósi természetfotós

Földi László búvár- és természetfotós alkotásaiból nyílt kiállítás a napokban a városháza dísztermében. Az Év Természetfotósa 2018 pályázat Élet a vízfelszín alatt kategória győztesének munkásságát Horváth Eszter művelődésszervező, a kunszentmiklósi Varga Domokos Általános Művelődési Központ dolgozója ismertette meg a közönséggel.

Gulyás Sándor

– Földi László, városunk szülötte több mint tíz éve kezdett el búvárkodni. A Vörös-tengeren, kis mélységekben végzett bemutatómerüléseket, és találkozott első ízben testközelben delfinekkel. Ekkor érezte úgy, hogy folytatnia kell a búvárkodást és megörökíteni, közzétenni a víz alatti világ csodáit, szépségeit. Tanítómestere az egyik legjobb hazai és nemzetközileg is elismert búvárfotós, Selmeczi Dániel volt – mondta el Horváth Eszter.

A tengerek víz alatti világa rabul ejtette a közönséget
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

Földi László ma már hivatásos búvároktató és víz alatti fotográfus. Számos helyen megfordult a világban, ahol megcsodálhatta a tenger élőlényeinek változatosságát, sokszínűségét, emellett megtapasztalta az emberi beavatkozás negatív következményeit is. Az általa készített képekkel több hazai és nemzetközi versenyen indult, és ért el eredményeket. Tavaly a naturArt által szervezett, Az Év Természetfotósa 2018 versenyen az Élet a vízfelszín alatti kategória győztese lett Körforgás című felvételével. Azon a képen egy a korallzátonyon nyugodtan pózoló teknős látható, a háttérben hatalmas jackfishrajjal.

– Földi László képeivel szeretné megmutatni azt a csodát, azokat az értékeket, amelyek a víz mélyén rejlenek. A fotók olyan érzést keltenek, mintha a megjelenített állatok mellettünk úsznának el, és ha akarnánk, meg is tudnánk simogatni őket – fűzte hozzá Horváth Eszter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában