kecskemét

2019.06.19. 19:32

Elkezdődött a KAFF

Szerdán kezdődött és június 23-ig tart a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, karöltve a 11. Európai Animációs Játékfilm és TV-film Fesztivállal.

Horváth Péter

A fesztiválon több mint 100 animációs filmet vetítenek Kecskemét négy helyszínén. Az animációs filmeket a nemzetközi zsűri mellett társadalmi zsűri is szemlézi és a gyerekekről sem feledkeztek el. A versenyprogram díjátadóját szombat este tartják. A megnyitón a Kaláka együttesnek életműdíjat adott át Mikulás Ferenc. Pro Cultura Hungarica díjat kapott Sayoko Kinoshita, az ASIFA és a japán ASIFA elnöke, a Hiroshimai Nemzetközi Animációsfilm-fesztivál igazgatója, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar kultúra értékeinek külhoni megismertetésében és terjesztésében, Magyarország és Japán művelődési kapcsolatainak gazdagításában.

A Hírös Agórában tartott ünnepélyes megnyitón a néhány órával korábban a hunyadivárosi Hankovszky ligetben a Népmese játszóteret is átadó Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára köszöntötte az egybegyűlteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!